TICKER

Wednesday, December 20, 2017

Tasneem Naturel Balm Untuk Bayi Yang Lebih Selesa

Tasneem Naturel Balm Untuk Bayi Yang Lebih Selesa | Assalamualaikum.. Hai, Cik Ash harap anda semua sihat walafiat dan dipermudahkan segala urusan untuk hari ini.. 

Anak anda selalu ada masalah susah nak tidur malam, selalu kembung perut, kerap selesema dan batuk. Sebagai ibu bapa mesti lah pening bagaimana untuk memberi keselesaan kepada bayi anda kan. Ini ada satu produk yang bagus untuk kegunaan bayi sehingga golongan orang dewasa. Produk yang cik ash ingin kongsikan dengan anda ialah Tasneem Naturel Balm yang mempunyai pelbagai fungsi untuk menyelesaikan masalah yang cik ash bagitaw ini.

Tasneem Naturel Balm

Tasneem Naturel Balm merupakan produk keluaran Malaysia yang diperbuat daripada bahan semulajadi 100% pati minyak (Esential Oil) yang asli. Tasneem Naturel Balm ini juga tiada SLS, tiada bahan pareben, dan tiada bahan kimia. Bahan yang digunakan untuk menghasilkan balm ini adalah minyak pati carrier oil. Bau yang sangat menyenangkan, sangat sesuai la dengan bayi anda mesti mereka lebih selesa selepas menggunakannya. 

Tasneem Naturel Balm Balm ini didatangkan dengan 4 Jenis bau aroma yang berlainan dan setiap jenis balm ini ada terdapat fungsi yang berbeza untuk menyelesaikan masalah. Antara fungsi-fungsi yang terdapat di dalam balm ini ialah :- 

Coughful Time 
CF- Rub

Fungsi :- 
- Membantu mengurangkan selesema 
- Membantu mencairkan kahak 
- Membantu melegakan asthma 
- Membantu mengurangkan suhu ketika demam

Cara Mengunakannya :- 
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan. 

"Ramuan yang terdapat dalam CF-Time ini ialah Lemon, Sweet Orange, Eucalyptus, Cyress, Tea Tree".


Sleep Time 

Sleep Time


Fungsi :- 
- Membantu anak supaya mudah tidur dengan lena. 
- Membantu anak bangun dalam keadaan mood yang ceria. 
-Membaiki kualiti tidur yang baik. 

Cara Mengunakannya :-
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta di pergelangan tangan. 

"Ramuan yang terdapat di dalam Sleep Time ini ialah Cedar,Vetiger,Roman Charmomile, Sweet Orange, Marjoram, Targerine,Fruit Fermet, Ylang Ylang". 


Calm Time 

Calm Time
Fungsi :-
-Memberi keselesaan kepada bayi dan dewasa 
-Mengurangkan keletihan dan tekanan 
-Membantu anak lebih tenang

Cara Mengunakannya :- 
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga, serta pergelangan tangan. 

"Ramuan yang terdapat di dalam Calm Time ialah Lavender,Navol,Orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense,Bergamat,Charmimile". 

Tummy Time  

Tummy Time

Fungsi :-
- Bertindak seperti minyak telon dan yuyi
- Membuang angin di dalam perut 
- Membantu melegakan perut sebu dan kembung. 

Cara Mengunakannya :- 
Sapu pada perut dan tapak kaki. 

"Ramuan yang digunakan di dalam Tummy Time ini ialah Femnel,Ginger,Wild Mint, Tagerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper".

Keempat-empat Tasneem Naturel Balm yang cik ash kongsikan di atas itu ianya mempunyai kelebihan yang tersendiri untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi. Bagi Cik Ash la di dalam setiap rumah wajib dapatkan produk Tasneem Naturel Balm ini kerana dapat memberikan keselesaan kepada bayi sehingga golongan dewasa, lagi pulak produk tasneem naturel tidak ada bahan kimia dan mendapat kelulusan KKM. Cik Ash sangat berpuashati dengan produk ini ianya selamat digunakan dapat memberikan keselesaan kepada bayi anda dan juga golongan dewasa. Ramai dan yang memcuba produk ini dan mereka sangat berpuashati dengan produk ini dan cik ash tengok terdapat testimoni daripada pengguna jom tengok pengalaman pengguna tasneem naturel ini dekat bawah :- 

Batuk Hilang selepas menggunakan Coughful Time 
anak mengalami perut kembung gunalah  tummy time
sesuai juga untuk dewasa untuk tidur lena guna lah sleep time 
Bayi kurang tantrum dan sudah lega guna lah Calm Time

Review Pengalaman Menggunakan Tasneem Naturel Balm 
Di sini Cik Ash sertakan pengalaman menggunakan produk Tasneem Naturel Balm, Cik Ash bagi dekat Husband menggunakan balm ini dia ada mengadu katanya perut kembung, Cik Ash apa lagi ambik la balm Tummy Time tu sapu dekat perut dan tapak kaki dia, selepas menggunakan balm ini Husband kata balm yang ini tidak terlalu panas dan panasnya tidak secara mendadak.. husband Cik Ash juga selalu mengadu sakit pinggang dan berasa keletihan Cik Ash try sapu Calm Time pulak dia kata rasa la ada kurang sikit letih tu. manakala untuk kegunaan Cik Ash sendiri pulak susah sangat nak tidur malam cuba la pakai yang Sleep Time ikut cara pakai dan 3 malam tidur ok tenang jer bangun pagi esok..hihihihihi.. selalunya nak  tidur kemain susah taw. Untuk Coughful Time pulak Cik Ash cuba bagi guna dekat ibu mentua cik ash sebab dia ada batuk dan asthma.. semasa menggunakan CF time ibu mentua cik ash kata bau dia best sangat suka jer bau rasa nak makan pulak. itu jer pengalaman Cik Ash dan keluarga menggunakan balm ni.. 


Cara untuk mendapatkan Tasneem Naturel Balm ini melalui agen-agen berdaftar yang ada di seluruh Malaysia termasuk negara jiran seperti Brunei, Thailand, Singapura, Myammar, Korea dan Jepun. Selain itu anda juga boleh dapatkan balm ini secara terus menerusi HQ Tasneem Naturel di butiran seperti di bawah ini :- 



TASNEEM NATUREL NETWORK 
15-1, JALAN PUTRA KAJANG 2, TAMAN PUTRA KAJANG, 
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE:011-20964665 (ORDER), 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS) 
Instagram: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)
Facebook: TASNEEM NATUREL HQ 
Website : www.tasneemnaturel.com  

17 comments:

  1. Replies
    1. Ha ah best dapat rasai pengalaman menggunakannya produk

      Delete
  2. sukalah dengan packaging ni..nampak smooth je...macam nak mencuba pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Packing kecik senang nak bawa kemana-mana jer

      Delete
  3. Ya Allah ! kitorg sekeluarga pun dah jatuh cinta dengan TASNEEM NATUREL ni :) :)

    ReplyDelete
  4. Balm yang sangat bagus.. Packaging pun ohsem..

    ReplyDelete
  5. Nak yg free blh x?, nak trai jgak, Hehehehe. ...

    ReplyDelete
  6. bagusnya tasneem ni banyak kegunaan...

    ReplyDelete
  7. Bagus tasneem ni..boleh rekemen kt akk sy

    ReplyDelete
  8. Packaging dia comel... memang menarik perhatian :)

    ReplyDelete
  9. comelnya packaging dia,ingtkn moisturizer ..hehe

    ReplyDelete
  10. Shad suka texture dia, jenis tak berminyak sangat, dan tak melekit. Lepastu berkesan.Best..

    ReplyDelete
  11. Semuanya best... anak-anak saya pun suka... kalau batuk and selsema, terus cari CF-rub dan sapu...

    ReplyDelete