Wednesday, January 17, 2018

author photo
First Time Buat Laksa Penang | Assalamualaikum.. Hai korang semua, sempat lagi update blog malam ni hahahaha..


Cik Ash saja nya nak update nak bagitaw hari ini teruja sangat first time buat laksa penang, rasanya dah lama cik ash tak makan laksa penang ni, sejak minggu lepas dekat facebook ramai kawan share laksa penang tu yang jadi terliur nak makan, lagi pulak suami la asyik duk kata laksa kat kantin sedap hahahaha cuak sikit hati asyik puji kak kantin hahahaha jangan suami baca dah la..

Resepi buat laksa penang cik ash search dekat google jer banyak blog yang share cik ash cari yang paling simple buat, cik ash tak masukkan otak udang dalam kuah tu cuma letak sedikit belacan jer.. Langgar pantang makan belacan hidung jadi gatal la loni..

So layan la gambar laksa penang cik ash buat tu.. Hahahaha.. Memang kenyang molek makan laksa penang malam ni.. Suami kata lain tak sama la makan dengan kat kilang dia.. Patut la lain laksa kecil tak licin , cik ash beli laksa bihun yang kecik cik siti nama dia rendam dulu laksa tu lepas rebus dalam air mendidih.. Boleh la makan pelepas mengidam hahahaha..cik ash buat tak pedas sebab tu kuah nampak pucat sikit.. ulam-ulam pulak cik ash letak salad jer, timun dan nenas tak letak sebab tak berapa gemar makan hihihihihi..

Ok la korang semua cik ash undur diri dulu ya.. Esok nak jalan jauh ada urusan di luar daerah kulim.. Doakan buat cik ash dipermudahkan urusan esok ya.. Bye selamat malam...

This post have 21 komentar

avatar
Unknown delete January 17, 2018 at 11:19 PM

Memang lain la ikin..laksa penang dia macam berminyak sikit. Kuah dia cair sikit. .kalau kuah pucat gini laksa kedah atau pun laksa utara.Kuah laksa penang dia merah .

Reply
avatar
✿Cik Cappuccino Latte ✿ delete January 17, 2018 at 11:23 PM

Sedapnyaa ...
Semoga dipermudahKn segaLA urusan cikash

Reply
avatar
Cik Ash delete January 17, 2018 at 11:42 PM

Betul tu kak.. Ekin buat xpedas sangat.. Takut cirit birit..

Reply
avatar
cikyan delete January 18, 2018 at 8:36 AM

cikyan tak suka sgt laksa.. tp sesekali mkn, bertambah jugak.. lg kalau dpt yg kaw punye kan..

Reply
avatar
zuhaira nasrin delete January 18, 2018 at 8:47 AM

wow kak ekin, sedapp tuuu buat ikat perut suami. hehehe

Reply
avatar
Umi Nazrah delete January 18, 2018 at 11:22 AM

laksa penang ada nenas. kalau laksa kedah kami selalu buat, letakkan banyak sayur/ulam. ulam raja, salad, daun selom, bunga kantan. kiranya meriah la kehijauan laksa, hehehe ^_^

Reply
avatar
Ciktie delete January 18, 2018 at 11:34 AM

Sedapnya cikash! Ciktie pun dah lama tak masak laksa Penang ni. Kalau dapat makan panas-panas memang puas hati la

Reply
avatar
Cik Ash delete January 19, 2018 at 10:17 AM

kita xmakan nenas hihihihi.. tu tak letak nenas.. timun pun xmakan sangat...

Reply
avatar
Cik Ash delete January 19, 2018 at 10:24 AM

sedap tapi ada kurang sayur2 hahahah ekin pilih sayur jer sbb nenas , timun x makan..

Reply
avatar
Cik Ash delete January 19, 2018 at 10:26 AM

betul2 tu cik yang.. hihihihi.. buat sendiri baru puas hati

Reply
avatar
ray delete January 19, 2018 at 12:57 PM

not a big fan of laksa penang but i do enjoy it sometimes

Reply
avatar
Jari Manis delete January 19, 2018 at 10:35 PM

alaaaa..baru nak minta ekin share ekin nye style...kadang goole pun bila masak x jadik..

Reply
avatar
Sheila Adziz delete January 20, 2018 at 10:25 PM

sedapnyo.... tgk sj la kita x abs pantang lg

Reply
avatar
sis gee delete January 21, 2018 at 11:55 PM

feveret i ols ni!!kalau duk sekampung gi tadah mangkuk dah.hahahaha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post