TICKER

Wednesday, February 14, 2018

Glow Gelenggang Merawat Masalah Kulit

Glow Gelenggang Merawat Masalah Kulit | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semua berada dalam keadaan sihat walafiat ya. 

 
Pernah tak anda dengar tentang Pokok Daun Gelenggang, sebenarnya Cik Ash ni pertama kali dengar dan mengenali pokok daun gelenggang ni, ada la juga tanya ibu mentua pasal daun gelenggang ini masih wujud ke zaman sekarang, ibu mentua Cik Ash bagitaw kalau zaman sekarang nak jumpa tu agak susah sedikit. Kalau zaman dulu senang nak cari masuk dalam hutan tu, orang lama sangat suka guna daun gelenggang untuk merawat masalah panau,kurap, eczema, gatal-gatal dan resdung. Untuk pengetahuan semua daun gelenggang ini memang tak boleh bagi kena dekat mata sebab boleh menyebabkan mata jadi buta nanti. Sekarang dah tak payah risau dah sebab Cik Ash dah temui satu produk yang berasaskan daun gelenggang ni. 


Kenali Dulu Glow Gelenggang 

Glow Gelenggang ini diformulasikan daripada 100% bahan semulajadi, ianya bebas bahan kimia dan bebas streioid. Sangat sesuai untuk merawat yang ada masalah kulit sensitif. Ia juga mengandungi gelenggang (cassia alata) sebagai agen anti bakteria yang memang power untuk menghilangkan gatal-gatal seperti resdung, eczema, kurap,panau, bisul dan kudis buta. Serta mempunyai kandungan esktrak bahan premium yang banyak untuk kesan efektif. 3 jenis minyak untuk mengunci kelembapan kulit. Glow gelenggang ini juga tidak putihkan kulit,tidak ada bau yang busuk, tidak ada bu ubat, juga tidak keringkan kulit pun,malahan ianya turut tidak panas bila disapu dekat kulit kita. Sesuai semua peringkat umur boleh menggunakan Sabun Herba Organik dan Minyak Herba Organik. 
Di dalam set glow gelenggang ini mempunyai kebaikan yang tersendiri untuk merawat masalah kulit antara kebaikannya ialah :- 

Ekzema
Psorisis
Kurap
Panau 
Bisul
Kudis Buta 
Kurap Susu Bayi
Kutu Air 


Antara bahan-bahan yang digunakan di dalam prouk Glow gelanggang ini seperti di bawah ni :- 

Gelenggang - Untuk kurangkan gatal-gatal masalah. 
Minyak Angan Oil - Supaya kulit halus dan licin,mudah menyerap dalam kulit.
Habbatus Sauda (Black Saed Oil) - Untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran.
Susu Kambing  - Untuk kegunaan sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit. 
Crystal Menthol - Untuk menyejukan kulit dan tidak panas.

Didatangkan dalam dua item iaitu Sabun Herba Organik dan Minyak Herba Organik.
 

Sabun Herba Organik - Sabun daripada produk Homemade, sabun yang boleh digunakan pada badan dan muka. Sabun tidak mudah cair, tidak putih dan tidak lembik. Sabun herba ini bertekstur scrub (lulur), nyaman dan sejuk mild, sangat selesa menggunakannya, Sabun herba glow gelenggang ni beratnya 50gm, boleh tahan sebulan bergantung kepada penggunaanya. Guna sabun herba setiap kali mandi.

Minyak Herba Organik - Minyak 30ml ini perlu disimpan pada suhu bilik, elakkan simpan di tempat yang panas dan terkena sinaran matahari untuk kurangkan khasiatnya. Minyak Herba mengandungi Habbatus Sauda, tidak panas, tak pedih, tak rengas dan tak berbau busuk, wangi dan bentuk yang kiut. 


Manakala cara untuk mengunakannya pun sangat la mudah, hanya dua step sahaja iaitu : - 

Guna sabun herba setiap kali mandi, 2-3 kali. Sabun ni selamat digunakan untuk muka dan badan. Picit dan sapu minyak herba sehingga meresap ke dalam kulit. Minyak ini boleh digunakan selepas mandi, sebelum tidur dan  bila perlu dan semasa gatal.

Harga Sabun Herba 
1  unit Sabun Herba Organik RM47 
2  unit  Sabun Herba Organik RM70 (jimat RM24) 
4  unit Sabun Herba Organik  RM140+ FREE 1 unit sabun herba bernilai RM47 (jimat RM95) 

Minyak Herba Organik 
1 unit Minyak Herba Organik RM47 
2 unit Minyak Herba Organik RM70 (jimat RM24) 

Set Glow Gelenggang 
Set ( mengandungi sabun & minyak herba) 
1 set RM70 (jimat RM24) 
2 set RM140+FREE 1 unit sabun herba bernilai RM47 (jimat RM95)
** Setiap pembelian akan menerima FREE gift dari Glow Gelenggang


Review Pengalaman Menggunakan Glow Gelenggang
Cik Ash dah menggunakan Set Glow Gelenggang ini dekat kaki Cik Ash sebab selalu sangat gatal-gatal macam kena gigit dekat nyamuk ataupun semut. Setiap kali mandi Cik Ash akan sabunkan tempat yang gatal tu dan lepas itu akan sapukan minyak herba dekat tempat gatal. Bau sabun dia sangat wangi macam vanilla coklat jer, sangat selesa guna sabun tak ada pedih kawasan gatal tu, manakala minyak tu Cik Ash sapu tempat gatal, yang best tempat gatal dah beransur kurang gatal selalu kalau garu mesti tinggal parut selalu.. selepas guna sabun dan minyak bebas dah nak mengaru hihihi.
 

Untuk order Set Glow Gelenggang ni mudah sahaja melalui whatsapp dan taip sekali dengan code promo ASH10 ke no talian 014-5445951 dan anda akan dapat diskaun sebanyak RM10 atas pembelian. 

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang Glow Gelenggang boleh hubungi seperti di bawah ini :- 

Instagram : @GLOW GELENGGANG

16 comments:

  1. Assalamualaikum Cik Ash..
    LZ pernah dengar nama daun gelenggang ni tapi tak pernah tengok pokok atau tahu kegunaannya.
    Bagus ada syarikat yang mengeluarkan product begini yg berkongsi kebaikan dan khasiat daun gelenggang ini. Sekurang-kurangnya tak pupus kebaikan daun ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam LZ ..betul tu yang lz cakap.. Cik ash setuju..

      Delete
  2. Product yg bagus. Mama pun tgh guna skrg ni

    ReplyDelete
  3. Memang best pakai glow gelenggang ni

    ReplyDelete
  4. Wahhh menarik! Ciktie baru nak cuba

    ReplyDelete
  5. memang sedap buat scrub badan..bau pon wangi..yang penting ianya organic

    ReplyDelete
  6. byk baca review glow gelenggang ni...

    ReplyDelete