BERITA TERKINI BLOG CIK ASH

Monday, March 19, 2018

Tahniah Dato' Sri Siti Nurhaliza Dapat Bayi Perempuan

Tahniah Dato' Sri Siti Nurhaliza Dapat Bayi Perempuan | Assalamualaikum.. Hai korang semua, hari rajin la pulak update entri dekat blog masa ni saja-saja sambil tunggu nak masuk dapur jap lagi resepi nak masak apa hari ini.


Cik Ash ingin ucapkan tahniah buat Dato' Sri Siti di atas kelahiran bayi perempuan mereka seberat 3.55 kilogram ini secara pembedahan. Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan sihat.  Siti dan suami memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana hari ini merupakan  hari kelahiran Nabi Muhammad ( Rasulullah s.a.w) iaitu bersamaan 1 Rejab.


Kenyataan Rasmi: Dato’ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi. Beliau melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram itu secara pembedahan. Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan buat masa ini hanya membenarkan kaum keluarga terdekat saja untuk melawat. Suami beliau, Dato’ Sri Khalid Mohamad Jiwa melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Apa yang penting bagi beliau adalah proses melahirkan berjalan dengan baik, isteri dan anaknya juga sihat. Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan. Pasangan ini memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab. Buat masa ini Siti mahu diberi ruang untuk berehat dan menumpukan perhatian pada hari-hari awal bergelar ibu. Mengenai wajah dan nama anak, Siti dan Khalid meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya. -Rozi Abdul Razak Pengurus
A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) onTak sabar nak tengok baby CTDK nanti, semoga bayi mereka menjadi anak yang solehah dan baik untuk mereka.Harap Cik Ash suatu hari nanti kurniakan zuriat juga nanti. Aminnnnn.

Ok la korang semua itu jer Cik Ash kongsi berita gembira peminat no 1 Dato' Sri Siti Nurhaliza tentang kelahiran bayi perempuan mereka. Tahniah!!!!!!!!!

3 comments:

 1. alhamdulillah.. tahniah kepada kedua pasangan romantis ni. :)

  ReplyDelete
 2. selesa sungguh tokti bersalin ekk.
  tak payah rebut rebut labour room ha ha ha ha....
  ada duit, semua on.
  presidential suite gitu.
  anak nye pasti chumel.

  ReplyDelete
 3. Alhmadulillah. Selamat semuanya. Momen yang terindah buat Dato' Siti. Tahniah Dato'Siti.

  ReplyDelete