Thursday, April 5, 2018

author photo
Blog Popular Dan Terbaik Malaysia Mac 2018 | Assalamualaikum...Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat. Hari ini Cik Ash ada nak kongsikan dengan korang semua Blog Popular dan Terbaik Malaysia 2018 untuk team Blogger Pantai Timur. Cik Ash pilih secara random.org dan berpandukan google analytisc refferal trafik, kalau ikut Cik Ash nk masukkan semua kedalam senarai di bawah ini. Antara mereka yang bertuah untuk 10 blog ahli Blogger Pantai Timur.


Kenal kak lea dengan lebih rapat sejak join team BPT, dulu Cik Ash sellu blogwalking jer blog kak lea, Nampak kak lea macam sombong tapi sebenarnya tak ya bila dah kenal rapat ni sayang sangat nak berpisah hahahaha, so kalau korang nak taw blog kak lea banyak kongsi tentang produk kecantikan, resepi dan banyak lagi.



Cik Ash boleh kenal blogger Wani ni masa tu dia join giveaway Cik Ash dan salah seorang pemenang pemenang Giveaway Cik Ash pernah buat kat blog aritu, daripada situ kenal wani, tak sangka pulak wani blogger kelantan jumpa pulak di dalam team bpt hihihi..

Cik Ash kenal Cik Mar masa join contest lazada, kalau tak silap Cik Ash la sekarang bila join team BPT jadi lebih rapat hihihihi. Kalau tak silap Cik Ash la Cik Mar pun pernah menang contest lazada. 

 
Cik Ash kenal kak Sheila masa join team blogger pantai timur, mula-mula ingat kak sheila duk di kelantan risik-risik kak sheila kita duk belah utara gak dekat Changlun Kedah. Bila la dapat jumpa kak Sheila ni. Cik Ash suka singgah blog kak Sheila sebabnya dalam entri akak akan ada share ayat-ayat zikir sambil baca sambil sebut alhamdulilah. Cik Ash juga bangga tengok kesungguhan kak Sheila yang sambung belajar walaupun sibuk dengan keluarga dan blog.

Cik Ash kenal blogger Shikin selalu sangat blogwalking dekat blog dia, dulu-dulu pernah jadi top commentor dekat blog beliau. Seorang pembantu pustakaan di jabatan bomba dan penyelamat malaysia. Beliau juga ada menyediakan perkhidmatan rawatan urut terapi buang angin bagi wanita muslimah. So yang mana nak dapatkan khidmat urutan tu boleh la terjah ke blog beliau.

6. Sis Hawa

Cik Ash kenal sis awa ni bila ternampak ada blogger share pasal sis awa ni pandai design blog, dari situ la Cik Ash selalu follow rapat sis awa hihihihi suka tengok hasil kerja design blog. Apabila taw sis awa ada tubuhkan team blogger pantai timur laju jer Cik Ash mintak nak join syok boleh jumpa dengan geng boleh kecek loghat kito. hihihihihi.

7. Sis Gee

Gee pulak Cik Ash kenal masa join team BPT, daripada situ kami rapat chitchat dalam group, katanya Cik Ash sifu dia hahahah sebab dia masih lagi baru dalam blog ni. Suka baca blog gee selalu kongsi kehidupan life anak-anak beliau suka anak gee paling bongsu hahaha.. comel sangat.

Cik Ash kenal Cik Tie masa tu dia ada join giveaway dekat blog ni lepas tu dia adalah salah seorang pemenang giveaway Cik Ash juga. Masa tu blog dia masih blogspot lagi. Daripada situ la kami kenal. Dan bila join team bpt semakin follow rapat-rapat dan risik rupanya Cik Tie ni ada adik rakan zaman sekolah Cik Ash dulu.. hihihihi



Cik Ash kenal abam kie sebab selalu sangat join contest yang dianjurkan oleh Abam Kie dan pernah menang setiap giveaway dia. Lepas join team bpt baru la tahu abam kie pun orang kelantan hihihihi. Seorang cikgu sebab tu dekat blog Abam Kie selalu sharing pasal cikgu hihihihi.

10. Cik Renex
 Cik Ash kenal Cik Renex masa join team bpt daripada situ kenal blog Cik Renex banyak kongsi tentang perniagaan beliau, kisah peribadi dan banyak lagi.

11. Cik Ash

Yang ini pulak pemilik blog sendiri la, Boleh panggi Ekin ataupun Cik Ash. Dikenali sebagai Ratu Contest oleh Cik Mar dan orang lain sebabnya selalu menang hadiah hihihihi. Rezeki Allah bagi kan. Blog Cik Ash banyak kongsi resepi, review, lifestyle, dan personal. So yang mana nak guna khidmat review produk apa-apa pun boleh contact Cik Ash ya.

Ok la korang semua itu senarai Blog Popular Dan Terbaik Malaysia Mac 2018 untuk team blogger pantai timur. Jumpa lagi di entri yang lain ya. Yang mana team Blogger Pantai Timur tak senarai tu jangan berkecik hati yang.. Bulan depan ada lagi.. tunggu siapakah yang bertuah berada dalam carta nanti.

This post have 27 komentar

avatar
PeRdU cINta delete April 5, 2018 at 9:14 PM

Ada yang kak PC sering ziarah...ada juga yang baru ni...alhamdulillah 😊

Reply
avatar
Zaza Iman delete April 5, 2018 at 9:38 PM

Ada beberapa yg zaza baru kenal.. Nanti zaza terjah blog mereka.. Insyaallah.. Yg last tu mmg kenal sangat hihi

Reply
avatar
Anonymous delete April 5, 2018 at 9:50 PM

pernah juga melawat blog kak lea. :D
yang lain belum kenal sepenuhnya.. huhu

Reply
avatar
Shalimar Yusof delete April 5, 2018 at 9:59 PM

huuhuu....kiranya ekin ni orang bertuah laa yeaa...eeehhh...cikma pun bertuah sebab terpilih...tq co muchhh ekin...hihiih,,,

Reply
avatar
Cik Rose delete April 5, 2018 at 10:53 PM

Wahhh tahniah.. ada yang memang follow lama dah.. dan ada yang baru nak kenal-kenal..
Cik Tie tu ex officemate Rose masa kat Mindef.. hihihi

Reply
avatar
Dilah delete April 6, 2018 at 8:59 AM

kebanyakan blogger ni Dilah baru kenal last year.. beberapa org jer baru kenal this year.. seronok kan cik ash bila ada team blogger area kita.. rasa lagi semangat utk terus berblogging.. dapat bersua muka...

Reply
avatar
izzeyda delete April 6, 2018 at 10:47 AM

tahniah, kenal sebahagian blogger jer.. yang lain kurang kenal..

Reply
avatar
Ana Suhana delete April 6, 2018 at 1:12 PM

Hampir kesemua blogger tu ana kenal walau hanya dalam alam maya saja.

Reply
avatar
Anonymous delete April 6, 2018 at 3:44 PM

salam jumaat. selamat petang sis ash :D

Reply
avatar
Ana Jingga delete April 6, 2018 at 4:03 PM

wahh Tahniah semua,keep blogging kay . Kongsikan yang baik2 In shaa Allah

Reply
avatar
sis gee delete April 6, 2018 at 4:13 PM

thank you cik ash!!peluk ketat2!haha

Reply
avatar
Lea Azleeya delete April 6, 2018 at 4:17 PM

wahhhhh dah buat.. tq yunk.. moga ukhwah kite kekal sampai bebila yek... syh kamo ketat²...

Reply
avatar
Ciktie delete April 6, 2018 at 7:01 PM

Eehhh tersenarai juga ye hikhik terima kasih cikash. Tak sangka kan kecil je dunia ni

Reply
avatar
mamapp delete April 6, 2018 at 11:36 PM

Semuanya mama penah bw. Diorg mmg best pun

Reply
avatar
Wani Sukarno delete April 7, 2018 at 10:53 AM

haaa amboii tq laaa semoga ikatan cinta, kasih sayang , persahabatan berkekalan.. :D

Reply
avatar
Syamimi Saad delete April 7, 2018 at 4:47 PM

Bestnya tersenarai blog yang popular.

Reply
avatar
Cik Renex delete April 7, 2018 at 7:58 PM

semoga perkenalan kita ni kekal selamanya kak, harap ada rezeki untuk jumpa semua ahli team BPT ni :)

Reply
avatar
Aiman delete April 9, 2018 at 1:31 AM

saya pantai timur juga. kene kerja kuat lagi semoga jadi blog popular hehe

| blog aimanabdullah |

Reply
avatar
Farhana Jafri delete April 9, 2018 at 9:58 AM

wahhh aktif betul geng BPT ni ye

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post