Monday, May 21, 2018

author photo
Hari Ini Baru Start Masak Sahur | Assalamualaikum... Selamat pagi semua,  Alhamdulilah selamat bersahur dah hari ke 5 Cik  Ash, suami,  mak mentua dan ada dua orang anak saudara mai nak bersahur bersama. Alhamdulillah kami dah selesai bersahur. . Semoga dipermudahkan  puasa hari ini.


Dari awal puasa Cik Ash makan nasi dan lauk lebih berbuka jer selalunya sebab masak terlebih suami pun tak pe dia ok jer..

Hari ini baru bermula episode masak lauk untuk sahur hahaha...  Cik Ash masak lauk simple jer iaitu Ikan Rebus goreng dan tumis sayur carrot dan pucuk jagung. Lepas makan nasi suami makan murtabak dan roti john yang beli kat pasar ramadan. Cik Ash gak sikit jer pun..  Kenyang perut dah ni hahaha..

Cara nak buat ikan rebus goreng tu nanti Cik Ash share dekat entri yang lain cara resepinya nanti ya. Bila mood ada nak tulis  nanti hihihi..


Ok la korang semua,  sempat lagi Cik Ash tulis entri ni kan lepas sahur terus taip guna hp jah hahaha tu laju giler update blog.. Jumpa lagi nanti ya insyaAllah kalau ada entri bakal menyusul nanti.

This post have 6 komentar

avatar
NADIA AZIZ delete May 21, 2018 at 6:40 AM

sy sahur pun masak yg simple2 ja..kdg2 mkn lauk berlebihan semalam

Reply
avatar
Cik kaella delete May 21, 2018 at 8:46 AM

Waa, rajinnye cik ash, kaella dah puasa ke-5 ni masih lagi sahur kurma dengan air suam je hehe

Reply
avatar
sis gee delete May 21, 2018 at 12:27 PM

terliurrr tengok ikan ituuu

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post