-->

Monday, July 2, 2018

author photo
Antara Blogger Bermula Nama Cik  | Assalamualaikum...Hai korang semua apa khabar semua, bila start menulis ada jer taip dekat blog ni. Entri ini secara spontan sebab waktu tu Cik Ash duk gosip pasal blogger dengan suami hahaha. jangan marah ya. Baru sempat nak update entri ini dekat  blog gara-gara internet  streamyx kat rumah kabel kena curi orang. Ni pun guna data taip yang mana sempat jah..  Sory kalau aktiviti blogwalking tak dapat nak buat lagi..  Entri review pun masih ada tertangguh ni.


Ada la nama blogger yang Cik Ash sebut dekat suami nama kebanyakkan bermula dengan Cik, sampaikan suami Cik Ash pening sebab terlampau ramai nama Cik dah la isterinya sendiri nama pena blog Cik Ash hahaha.. Tu yang terlintas nak buat entri cari blogger yang guna nama panggilan Cik.

Antara blogger yang Cik Ash kenal selalu singgah blog mereka secara slient reader dan ada gak selalu singgah tinggal boom komen mereka   adalah seperti nama di bawa ini. Jom baca review tentang blog mereka dekat bawah ni. 

Cik Nor

Merupakan blogger yang berasal daripada kelantan, awal perkenalan dulu-dulu ingatkan dia orang kl, bila dah lama berhubung rupanya orang senegeri la. hihihi.. di blog Cik Nor banyak berkongsi tentang review produk, resepi, tentang my story dan travel so yang mana belum mengenali blog Cik Nor jom singgah baca blog Cik Nor ni..  

Blog Cik Akak

Blog Cik Akak adalah blog update pasal drama, Cik Ash bangga dengan dia pendapatan adsense selalu masyuk walaupun blog share banyak tentang drama, blog Cik Akak ni tempat selalu Cik Ash rujuk kalau ada drama terbaru hahaha.. Cik Akak jauh menetap di sarawak nuh..

Blog Cik Tie

Blog Cik tie pulak Cik Ash kenal  masa dia join giveaway dekat  blog dan dia salah seorang pemenang, selepas kami ditemukan balik dalam group bloggerpantaitimur dari situ kami kenal lebih rapat kongsi-kongsi pendapat tentang blog. Blog Cik Tie berkongsi tentang review,food,media,tips, beauty  dan parenting.

Blog Cik Renex

Blog Cik Renex ni Cik Ash kenal masa join group bloggerpantaitimur , didalam blog Cik Renex berkongsi tentang travel, review,lirik lagu, info , tak lupa juga Cik Renex ada buat servis tempahan bantal hiasan, keychain nama, owlie omey dan banyak lagi kalau nak tengok koleksi nya boleh tengok dekat Koleksi bycikrenex.



Blog Cik En selalu Cik Ash singgah secara slient reader sejak dulu lagi cari pasal info kucing hihihi,sebab kenapa Cik Ash jadikan blog Cik En sebagai rujukan sebab Cik En merupakan blogger yang menceritakan pasal veterinar dekat blog. Pernah masuk dalam utusan. Selain berkongsi tentang veterinar blog Cik En ada juga kongsi tentang travel,review,tutorial, beauty, tips dan lain-lain.


Blog Cik Za pulak Cik Ash kenal dia kalau tak silap pernah join satu group blogger satu ketika dari situ la kenal dia. Di dalam blog Cik Za berkongsi resepi, makanan,review produk dan makanan, Semoga Cik Za diberikan kesihatan yang baik dan berjaya mencapai impian nanti..


Blog Cik Min ini Cik Ash baru jer kenal disebabkan pasal Min'z Sambal Hitam Pahang, dari situ la kenal beliau, tak merasa lagi sambal hitam Cik Min nak kena order gak nanti ni. Selain daripada jualan Min'Z sambal hitam pahang blog Cik Min ada kongsi mengenai lifestyle, beuaty,review,travel,food dan advertorial.


Blog Cik Mimie ni kenal masa zaman Cik Ash belum kahwin lagi masa tu best sangat selalu balas mengembom blog Cik Mimie. Selalu jadi top commmet dekat blog Cik Mimie dan selalu dapat award daripada Cik Mimie. Sekarang bila memasing dah berumatangga sibuk dah nak jalan-jalan boom macam dulu, Tengok blog Cik Mimie last update Wordless Wednesday tentang kadungan baby.. Tahniah buat Cik Mimie dah jadi mama.

Blog Cik Rose pulak Cik Ash kenal sebab selalu share pasal mini garden rose suka tengok lawa-lawa pokok hasil tanaman Cik Rose teringin nak tanam gak tapi malas nak jaga hahaha sebab tak berani menanam... Selain itu blog Cik Rose ada berkongsi tentang review, beautu,lirik, resipe,travel dan pets.


Blog Cik Epal ini salah satu blog febret yang Cik Ash selalu singgah slient reader tengok resepi hahaha, Cik Ash jadikan Cik Epal idola blog resepi sedang belajar nak menjadi blog share resepi ni kena banyak membaca blog otai kan. Kenal blog Cik Epal daripada zaman muda hingga berkahwin hihihi..


Blog Cik Matahariku pun Cik Ash selalu singgah slient reader usha-usha resepi, dekat blog Cik Matahariku macam-macam ada resepi, selain resepi turut juga berkongsi tentang affiliate dan advertorial.



Blog Cik Nurfarah pun blog yang selalu Cik Ash singgah slient reader gak sebab selalu duk usha tutorial pasal blog  so kalau korang yang masih baru dalam blog nak cuba-cuba edit blog boleh rujuk blog Cik Farah ni sebab banyak tutorial yang di kongsi. Selain tutorial blog Cik Nurfarah juga ada berkongsi tentang review so kalau ada yang nak cantikkan blog Cik Farah kita turut ada servis tempahan blog.


Blog CikTom pun Cik Ash suka skondeng gak secara slient reader hihihi  baca dekat sana dekat blog beliau banyak kongsi tip, review, ideincome, lifestyle, dan resepi.

Ok la itu jer yang Cik Ash nak kongsi dengan  korang semua,  jumpa lagi nanti..  Kalau  sempat taip entri lagi nanti..  Susah tak ada internet ni hahaha..  Guna data boleh sekejap jah gunanya..  Alahai..

your advertise here

This post have 33 komentar

avatar
Cik Nor delete July 2, 2018 at 12:07 PM

ramai nya blogger bermula dengan Cik..hihi. Tq ekin masuk kan blog cik nor skali..:)

Reply
avatar
sofieadie delete July 2, 2018 at 1:00 PM

ramai jugak blogger guna cik ya..

Reply
avatar
Cik Ash delete July 2, 2018 at 2:00 PM

Gigih selidik nama blogger cik i hahahaha sama2 cik nor..

Reply
avatar
Asyiqin delete July 2, 2018 at 2:44 PM

ada antaranya yang kita selalu stalk. hehe

Reply
avatar
Warisan Petani delete July 2, 2018 at 3:43 PM

Dah ramai yang kena ganti ' Pn' tu

Reply
avatar
Lea Azleeya delete July 2, 2018 at 5:01 PM

Huwaaaaa cik lea x dok... Sampai diri mu dik.. 😂😂

Reply
avatar
Shikin Razali delete July 2, 2018 at 6:36 PM

Wahh..ramai jugak yang pakai nama Cik dan ada di antaranya sy blum kenal lagi.. Insha Allah ada masa sy akan terjah..😊

Reply
avatar
Ciktie delete July 2, 2018 at 7:23 PM

Oo..ramai juga yang bermula dengan cik ni ye. Thanks cikash senaraikan kita sekali dekat sini :)

Reply
avatar
Rabiahtul adawiyah delete July 2, 2018 at 8:41 PM

ramai blogger namanya bermula dengan nama Cik.termasuklah cik ash kan

Reply
avatar
Shalimar Yusof delete July 2, 2018 at 10:40 PM

Ramainyooo...xpola kite geng bpt pggil cikma..huhu

Reply
avatar
Cik Renex delete July 3, 2018 at 11:22 PM

yeayy, tersenaraiii..
Ramai rupanya blogger nama Cik, hee

Reply
avatar
Farhana Jafri delete July 4, 2018 at 12:37 PM

betul, perasan jugak ramai cik dekat blog ni. Ada yang kenal dalam senarai cik ash tu, ada jugak first time tahu kewujudannya

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:34 PM

Hihihi tu la termasuk tuan punya blog ni

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:35 PM

cik lea tetal dihati ekin hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:36 PM

Ha ah tu sebahagian yang ekin jumpa kalau ikut ramai jer lagi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:37 PM

Ha ah ramai ni sebahagian jer

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:38 PM

Cik ma tetap di hati bpt

Reply
avatar
Cik Ash delete July 6, 2018 at 2:42 PM

Hihihi.. Jom terjah mereka

Reply
avatar
Farrah MF delete July 10, 2018 at 9:32 AM

Ramainya blogger ‘Cik’ 😊

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 11, 2018 at 10:47 AM

Ramai rupanya blogger yang guna Cik ye.. ada yang Sha kenal ada yang baru kenal.. kikiki..

Reply
avatar
adianiez AIDA delete July 15, 2018 at 5:00 PM

rajin la ekin mencari semua blogger.
tahniah! hi hi h hi..
ada yg aida lom pernah singgah. dpt la aida terjah jap diorang :)

Reply
avatar
MIZZSEVEN delete August 15, 2018 at 5:44 PM

Saya pun guna cik jugak tapi dalam bahasa eng

Reply
avatar
Cik Mimie delete August 16, 2018 at 9:02 AM

Wah, ramainye blogger "cik" hehehehe..Tak sangka Cik Mimie pun tersenarai jugak... Thank you kak Ekin..

Reply
avatar
Cik Mimie delete August 16, 2018 at 9:03 AM

Lepas ni kena tukar nama Cik Puan Mimie la plak.. boleh x..hihihi

Reply
avatar
sis gee delete January 6, 2019 at 1:04 PM

ramainya blogger CIK!! cik gee pun nak join jgk lah!haha

Reply
avatar
Cik Min delete January 6, 2019 at 3:56 PM

Eh ada terselit nama kte laaaa hahaha tqtqtqt

Reply
avatar
Cik Puan Ena delete January 7, 2019 at 1:42 PM

Cik puan ena xbole selit ke.hahahha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post