Monday, August 6, 2018

author photo
Masak Guna Air Fryer Memang Terbaik | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar hari ini. Lama tak menulis ni kita bagi entri bertingkat-tingkat la ya.

air fryer

Sebenarnya Cik Ash duk berangan-angan nak beli Air Fryer Haier yang selalu duk tonton dekat Go Shop tu, tetapi difikirkan duit untuk beli belum memcukupi lagi sabar jer dulu, Menabung la dulu. 

Berangan-angan tu akhirnya tercapai juga Cik Ash guna walaupun bukan yang Cik Ash punya dapat merasa guna goreng ayam goreng,ikan dan kepok lekor dekat rumah aboh di kelantan aritu masa Cik Ash balik kampung masak untuk aboh tanpa guna minyak guna air fryer la. Aboh yang teruja nak suruh anak dia yang no 4 ni memasak siap kata shikin pandai masak nanti boleh masak ko aboh masa tu dia dalam hospital lagi. 

Demi untuk kesihatan aboh Cik Ash try la guna air fryer tu memasak memang masak sekata dah puashati sangat makanan yang kita goreng tanpa guna minyak langsung. Sedap sangat. Kalau orang ada masalah kesihatan dan nak diet harus kena guna Air Fryer ni.
ayam goreng


kerepok lekor
Seminggu jer Cik Ash duk rumah aboh tak sempat lagi nak memcuba memasak benda lain guna air fryer nanti balik bila-bila Cik Ash try lagi.  Air Fryer ni memudahkan kerja di dapur kita set kan time dan suhu jer bila sudah selesai dia akan berbunyi masa tamat. 

Nampaknya kena beli gak ni untuk menjaga kesihatan dan pemakanan yang sihat dekat rumah ni kena beli gak satu.. Tunggu la nanti Cik Ash akan dapatkan satu juga doakan Cik Ash ada rezeki nanti. hahahha...

Ok la korang semua Cik Ash stop dulu menulis entri dekat blog ni nak sambung buat kerja rumah pulak hihihihi..

This post have 11 komentar

avatar
Cik Nor delete August 6, 2018 at 9:11 AM

teringin nak bli tp onkos xcukup..heehe

Reply
avatar
mek yunie delete August 6, 2018 at 11:04 AM

mek ada jugak try guna, tp bila tekak biasa telan minyak, rasa kering pulak guna air fryer. tp sbnrnya untuk kesihatan elok teramat !

Reply
avatar
Cik Ash delete August 6, 2018 at 4:41 PM

Betul bila dah terbiasa makan minyak memang rasa lain mek..hihihi.. Kalau kesihatan x salah guna kan..

Reply
avatar
Wani Sukarno delete August 6, 2018 at 6:32 PM

boleh dah ekin ejes beli satu, mudah - mudahan murah rezeki ekin aminnnn

Reply
avatar
Lin Liena delete August 7, 2018 at 11:55 AM

betul cik ash...kena ada satu kat rumah...kak lin hari2 guna hihi

Reply
avatar
Cik Renex delete August 7, 2018 at 12:15 PM

bgus rupanya air fryer ni,
kena ada satu ni tp tgu ada rzki lebih dlu.hee

Reply
avatar
Rabiahtul adawiyah delete August 7, 2018 at 9:23 PM

Teringin jugakk nak beli.memandangkan rabia kerap goreng cucur kan.keropok lah.lagi byk minyak rabia pakai.

Reply
avatar
Dunia Zumal delete August 8, 2018 at 1:47 PM

Bagus guna air fryer ni, kurang guna minyak...

Reply
avatar
Sha Mohamed delete August 8, 2018 at 4:42 PM

Maskan cara sihat nie memang bagus sebenarnya..

Reply
avatar
adianiez AIDA delete August 30, 2018 at 11:29 AM

aida da lama miliki air fryer.
memang membantu ekin. aida sgt suka.
terutama makanan frozen tu.
drummet ayamas. nuget ayamas... benda tu berminyak.
guna airfryer lebih elok. kalau guna minyak menggorengnya, makanan tu akan tambah minyak!

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post