BERITA TERKINI BLOG CIK ASH

Monday, August 6, 2018

Masak Guna Air Fryer Memang Terbaik

Masak Guna Air Fryer Memang Terbaik | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar hari ini. Lama tak menulis ni kita bagi entri bertingkat-tingkat la ya.

air fryer

Sebenarnya Cik Ash duk berangan-angan nak beli Air Fryer Haier yang selalu duk tonton dekat Go Shop tu, tetapi difikirkan duit untuk beli belum memcukupi lagi sabar jer dulu, Menabung la dulu. 

Berangan-angan tu akhirnya tercapai juga Cik Ash guna walaupun bukan yang Cik Ash punya dapat merasa guna goreng ayam goreng,ikan dan kepok lekor dekat rumah aboh di kelantan aritu masa Cik Ash balik kampung masak untuk aboh tanpa guna minyak guna air fryer la. Aboh yang teruja nak suruh anak dia yang no 4 ni memasak siap kata shikin pandai masak nanti boleh masak ko aboh masa tu dia dalam hospital lagi. 

Demi untuk kesihatan aboh Cik Ash try la guna air fryer tu memasak memang masak sekata dah puashati sangat makanan yang kita goreng tanpa guna minyak langsung. Sedap sangat. Kalau orang ada masalah kesihatan dan nak diet harus kena guna Air Fryer ni.
ayam goreng

kerepok lekor
Seminggu jer Cik Ash duk rumah aboh tak sempat lagi nak memcuba memasak benda lain guna air fryer nanti balik bila-bila Cik Ash try lagi.  Air Fryer ni memudahkan kerja di dapur kita set kan time dan suhu jer bila sudah selesai dia akan berbunyi masa tamat. 

Nampaknya kena beli gak ni untuk menjaga kesihatan dan pemakanan yang sihat dekat rumah ni kena beli gak satu.. Tunggu la nanti Cik Ash akan dapatkan satu juga doakan Cik Ash ada rezeki nanti. hahahha...

Ok la korang semua Cik Ash stop dulu menulis entri dekat blog ni nak sambung buat kerja rumah pulak hihihihi..

11 comments:

  1. teringin nak bli tp onkos xcukup..heehe

    ReplyDelete
  2. mek ada jugak try guna, tp bila tekak biasa telan minyak, rasa kering pulak guna air fryer. tp sbnrnya untuk kesihatan elok teramat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bila dah terbiasa makan minyak memang rasa lain mek..hihihi.. Kalau kesihatan x salah guna kan..

      Delete
  3. boleh dah ekin ejes beli satu, mudah - mudahan murah rezeki ekin aminnnn

    ReplyDelete
  4. betul cik ash...kena ada satu kat rumah...kak lin hari2 guna hihi

    ReplyDelete
  5. bgus rupanya air fryer ni,
    kena ada satu ni tp tgu ada rzki lebih dlu.hee

    ReplyDelete
  6. Teringin jugakk nak beli.memandangkan rabia kerap goreng cucur kan.keropok lah.lagi byk minyak rabia pakai.

    ReplyDelete
  7. Bagus guna air fryer ni, kurang guna minyak...

    ReplyDelete
  8. Maskan cara sihat nie memang bagus sebenarnya..

    ReplyDelete
  9. aida da lama miliki air fryer.
    memang membantu ekin. aida sgt suka.
    terutama makanan frozen tu.
    drummet ayamas. nuget ayamas... benda tu berminyak.
    guna airfryer lebih elok. kalau guna minyak menggorengnya, makanan tu akan tambah minyak!

    ReplyDelete