TICKER

Sunday, September 30, 2018

Cara Buat Link Webiste, G-Plus, Social Media Dalam Youtube Channel

Cara Buat Link Webiste, G-Plus, Social Media Dalam Youtube Channel  | Assalamualaikum.. Hai semua, dah agak lama Cik Ash tak kongsi tutorial dekat blog ni. Biasa la nak taip entri tutorial memang agak susah sikit hahaha..

 Cara Buat Link Webiste, G-Plus, Social Media Dalam Youtube Channel

Pernah tak anda terfikir macam mana nak letak link lain dalam my channel youtube kita sendiri macam dalam gambar di bawah tu hanya +google plus, sebenarnya kita boleh letak link lain lagi ya. Cik Ash sendiri dah lama terfikir last sekali godek-godek my channel tu akhirnya jumpa cara hihihi.. Hasilnya mychannel youtube Cik Ash dah ada kelainan selepas buat itu hihihi..Jom tengok tengok cara yang Cik Ash buat dekat bawah ni. Contoh dalam gambar di bawah ni sebelum dan selepas tengok la perbezaanya hihihi..


Sebelum di edit
Selepas di edit
Nampak tak gambar sebelum dan selepas tu ada perbezaan kan, ada link tambahan untuk blog,facebook dan instagram. Mesti terfikir macam mana nak buat kan, Jom tengok cara dekat bawah ni.

Memula sekali kena masuk my channel youtube korang , tengok contoh gambar di bawah ni yang Cik Ash bulatkan tu.

Youtube channel

Selepas tu anda klik dekat About  tu , tengok gambar di bawah ni


Klik About

Selepas itu anda klik icon pensil rujuk dalam gambar di bawah ni

Klik Icon Pensil

Klik Add rujuk gambar di bawah ni.



Masukkan link social media yang anda ada ya. Rujuk gambar di bawah ini. klik add lagi untuk link seterusnya. bila dah semua klik done. Ok siap.. refresh semula youtube channel tengok jadi tak.

Isi dalam kotak disediakan

Ok la korang korang itu jer cara nak buat link website G-plus dan social media yang lain dekat youtube channel, semoga berjaya kepada anda semua. Kalau masih tak faham boleh tanya di komen nanti Cik Ash balas. Cara video dalam proses nak buat tunggu ya. Kalau anda tengok tutorial lain boleh baca dekat koleksi tutorial  Dan ni la hasilnya my youtube channel. 

13 comments:

  1. Kaella belum ada youtube channel lagi, tapi tips menarik senang nak click post nanti

    ReplyDelete
  2. terimakasih ekin.Nanti ina nak edit gak.Dah lama cari tutorial ni,tapi masa pula takde.Huuhh.Takpe,ina bookmark dl entri ni.

    ReplyDelete
  3. okay..ina belanja klik2 iklan ekin..

    ReplyDelete
  4. Boleh try ni. Terima kasih cikash

    ReplyDelete
  5. Ohh perman tengok di youtube chaneel ore lain,tertanyo jugak camner dia buat,, ok tq ekin sharing tutorial... blh la nak cuba buat plak

    ReplyDelete