TICKER

Saturday, September 8, 2018

Magic Sponge - MR.DIY

Magic Sponge - MR.DIY | Assalamualaikum.. Hai korang semua, 2hari berehat dari menulis blog hari ini ambik peluang untuk kongsi sesuatu dengan korang iaitu Magic Sponge MR.DIY.

magic sponge Mr.DIY

Cik Ash baru-baru nak berjinak dengan Magic Sponge Viral ni hahaha, biasa la pergi cari dekat kedai ECO RM2 tak pernah jumpa pun, apa entah lagi MR.DIY ni. Kalau yang dah beli mesti tahu mengenai magic sponge ni sangat berkesan untuk menghilangkan kotoran degil.Cik Ash dah cuba guna magic sponge ni dekat lantai dalam bilik mandi, dekat cawan , dekat belakang periuk.. Jom tengok hasilnya selepas menggunakannya.

Fuyooo memang betul la korang Magic Sponge ni berkesan la, selalu cuci lantai bilik mandi dengan dengan berus biasa lambat sikit nak hilang kesan hitam tu bila guna magic sponge ni la hasilnya dekat bawah.

Sebeleum guna magic sponge


Manakala Cik Ash ada juga try dekat mug minum air tu selalu mesti ada tinggal kesan warna coklat dalam tu selalu duk cuci dengan span basuh biasa tak pernah tanggal sekali Cik Ash cuba guna magic sponge  hasilnya hilang kotoran itu hahhaha..

Sebelum

Selepas
Yang ni pulak belakang bawah kuali ada kesan minyak kita goreng susah jugak nak tanggal guna span biasa selepas menggunakan magic sponge ni hasilnya nampak perbezaan kan. 

sebelum di cuci

Selepas
Cik Ash ada juga try buat dekat plat lama yang dah kuning kesan dia pun tanggal juga la. Yang kuning jadi putih nampak la lawa sikit kan. 

Sebelum

Selepas
Ok la itu jer hasil yang Cik Ash cuba buat dekat rumah ni, lepas ni nak kena beli stock magic sponge kat rumah senang kerja Cik Ash nak hilangkan kesan kotoran dekat rumah ni. hihihi.. jumpa lagi nanti ya di entri yang lain.




14 comments:

  1. wahhhh terbaiklah magic sponge ni! Puas hati sangat kalau mengemas rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la memudahkan kerja di rumah magic sponge

      Delete
  2. wow wow wow.. ray nak try tp x terbeli pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kebetulan p ada tu yg ambik beli..

      Delete
  3. yang selalu habis stok kat diy tu ke hahahaha katanya kat shopee pun ada, murah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg selalu habis dekat kedai eco rm2 tu.. DIY ni kadang2jer ada hahaha

      Delete
  4. uuuuuish betul2 magic ni.. part cuci lantai toilet tu menarik =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la akak guna berus biasa ada kesan tu bila guna magic sponge mudah tanggal tak guna sabun pencuci pun

      Delete
  5. wah...magic...
    hari tu nieyl cari dkt eco juga sponge magic ni tapi habis dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eco cepat habis sebab benda viral kan

      Delete
  6. Magic betul.. leh beli jugak ni.. Banyak tempat nk kene sental.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. Menatik betul sponge tu.. betul betul magic..

    ReplyDelete
  8. Bagusnya magic sponge ni.. nak dptkan jugalah nanti utk mudah bersihkan apa2 kt rumah ni. Thanks sharing Cik Ash :)

    ReplyDelete
  9. Senang kerja ni nak menyental kotoran degil.

    ReplyDelete