-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Saturday, September 8, 2018

author photo
Magic Sponge - MR.DIY | Assalamualaikum.. Hai korang semua, 2hari berehat dari menulis blog hari ini ambik peluang untuk kongsi sesuatu dengan korang iaitu Magic Sponge MR.DIY.


magic sponge Mr.DIY

Cik Ash baru-baru nak berjinak dengan Magic Sponge Viral ni hahaha, biasa la pergi cari dekat kedai ECO RM2 tak pernah jumpa pun, apa entah lagi MR.DIY ni. Kalau yang dah beli mesti tahu mengenai magic sponge ni sangat berkesan untuk menghilangkan kotoran degil.Cik Ash dah cuba guna magic sponge ni dekat lantai dalam bilik mandi, dekat cawan , dekat belakang periuk.. Jom tengok hasilnya selepas menggunakannya.

Fuyooo memang betul la korang Magic Sponge ni berkesan la, selalu cuci lantai bilik mandi dengan dengan berus biasa lambat sikit nak hilang kesan hitam tu bila guna magic sponge ni la hasilnya dekat bawah.


Sebeleum guna magic sponge



Manakala Cik Ash ada juga try dekat mug minum air tu selalu mesti ada tinggal kesan warna coklat dalam tu selalu duk cuci dengan span basuh biasa tak pernah tanggal sekali Cik Ash cuba guna magic sponge  hasilnya hilang kotoran itu hahhaha..


Sebelum


Selepas
Yang ni pulak belakang bawah kuali ada kesan minyak kita goreng susah jugak nak tanggal guna span biasa selepas menggunakan magic sponge ni hasilnya nampak perbezaan kan. 


sebelum di cuci


Selepas
Cik Ash ada juga try buat dekat plat lama yang dah kuning kesan dia pun tanggal juga la. Yang kuning jadi putih nampak la lawa sikit kan. 


Sebelum


Selepas
Ok la itu jer hasil yang Cik Ash cuba buat dekat rumah ni, lepas ni nak kena beli stock magic sponge kat rumah senang kerja Cik Ash nak hilangkan kesan kotoran dekat rumah ni. hihihi.. jumpa lagi nanti ya di entri yang lain.



your advertise here

This post have 15 komentar

avatar
Farhana Jafri delete September 8, 2018 at 5:40 PM

wahhhh terbaiklah magic sponge ni! Puas hati sangat kalau mengemas rumah

Reply
avatar
ray delete September 8, 2018 at 7:06 PM

wow wow wow.. ray nak try tp x terbeli pun.

Reply
avatar
Shafyqah Azahar delete September 8, 2018 at 7:21 PM

yang selalu habis stok kat diy tu ke hahahaha katanya kat shopee pun ada, murah !

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete September 8, 2018 at 10:52 PM

uuuuuish betul2 magic ni.. part cuci lantai toilet tu menarik =D

Reply
avatar
Nieyla Nadia delete September 8, 2018 at 11:48 PM

wah...magic...
hari tu nieyl cari dkt eco juga sponge magic ni tapi habis dah...

Reply
avatar
Lea Azleeya delete September 8, 2018 at 11:49 PM

Magic betul.. leh beli jugak ni.. Banyak tempat nk kene sental.. kehkehkeh

Reply
avatar
Sha Mohamed delete September 9, 2018 at 3:56 PM

Menatik betul sponge tu.. betul betul magic..

Reply
avatar
Khir Khalid delete September 9, 2018 at 11:03 PM

Bagusnya magic sponge ni.. nak dptkan jugalah nanti utk mudah bersihkan apa2 kt rumah ni. Thanks sharing Cik Ash :)

Reply
avatar
Husniey Husain delete September 10, 2018 at 4:33 AM

Senang kerja ni nak menyental kotoran degil.

Reply
avatar
Cik Ash delete September 12, 2018 at 6:46 AM

Tu la memudahkan kerja di rumah magic sponge

Reply
avatar
Cik Ash delete September 12, 2018 at 6:47 AM

Akak kebetulan p ada tu yg ambik beli..

Reply
avatar
Cik Ash delete September 12, 2018 at 6:48 AM

Yg selalu habis dekat kedai eco rm2 tu.. DIY ni kadang2jer ada hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete September 12, 2018 at 6:52 AM

Tu la akak guna berus biasa ada kesan tu bila guna magic sponge mudah tanggal tak guna sabun pencuci pun

Reply
avatar
Cik Ash delete September 12, 2018 at 6:53 AM

Eco cepat habis sebab benda viral kan

Reply
avatar
Nurulatika Yunus delete February 22, 2019 at 7:28 AM

Sy pun rasa nak beli.. Sponge nie kak cepat lembik juga ke mcm sponge biasa kita guna basuh pinggan?

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com