Monday, October 22, 2018

author photo
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT


Risau Si manja anda terkena penyakit bawaan nyamuk , seperti Demam Denggi dan Chikungunya adalah penyakit yang mudah tersebar melalui gigitan nyamuk Aedes, Sekarang tak perlu risau sebab adanya satu produk yang boleh mencegah kesakitan tu. Sebab la tu Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sentiasa menekankan kepentingan mencegah penyakit sebelum ia terjadi kerana kadangkala apabila penyakit diketahui, ia sudah terlambat untuk mendapatkan rawatan. Hal ini termasuklah pencegahan terhadap penyakit yang di bawa oleh nyamuk. Statistik terkini daripada Bilik Gerakan Denggi Kebangsaan CPRC, Kementerian Kesihatan Malaysia mencatatkan sejumlah 26,209 kes Denggi termasuk 37 kes yang mengakibatkan kematian berlaku dari 31 Disember 2017 sehingga 6 Jun 2018. Kiraan purata pula menunjukkan sebanyak 5240 kes berlaku setiap bulan sepanjang tempoh tersebut. Selain Denggi, terdapat lebih daripada 67 kes penyakit Chikungunya telah dilaporkan dalam tempoh yang sama. 

Demam Denggi dan Chikungunya merupakan penyakit yang mudah tersebar melalui gigitan nyamuk Aedes. Penyebaran ini dapat dikurangkan sekiranya semua pihak berkerjasama dalam mencegah penyebaran dengan membasmi kawasan pembiakan nyamuk dan memastikan langkah pencegahan nyamuk diamalkan. Terdapat sesetengah individu mengambil ringan kerana beranggapan demam Denggi adalah penyakit yang dapat disembuhkan dan ada yang pernah terselamat. Hakikatnya penyakit ini dapat merebak menjadi Demam Denggi yang lebih parah, ataut demam Denggi berdarah yang mampu membawa kepada situasi yang mengancam nyawa pesakit yang menghadapinya! Ibu bapa perlu sedar bahawa Denggi tidak dapat diramalkan dan satu-satunya cara adalah dengan melindungi keluarga daripada nyamuk sepanjang masa. Selaras dengan fakta dari WHO, perlindungan terhadap gigitan nyamuk adalah penting bagi mencegah penyakit berpunca darinya. KKM juga turun menyarankan penggunaan penghalau nyamuk agar kekal terhindar dari serangan nyamuk.Salah satu cara berkesan bagi memastikan agar nyamuk tidak mengganggu adalah dengan menggunakan penghalau nyamuk. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dan CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV Protection, telah diuji agar dapat menghalau nyamuk sehingga 8 jam. Disamping itu, produk ini telah menjalani proses pembangunan produk yang teliti dan berdaftar dengan badan-badan pentadbiran iaitu Lembaga Racun dan Makhluk Perosak, Jabatan Pertanian dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan ia diuji dan diperakui agar ibu bapa kekal yakin bahawa produk inii mematuhi piawaian keselamatan produk.   

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion boleh digunakan setiap hari bagi perlindungan didalam rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV dilengkapi dengan perlindungan sinaran matahari untuk jamina di luar rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions diformulasi khas untuk kegunaan pada kulit kanak-kanak, losyen ini juga diiktiraf dengan sijil HALAL. 

Kedua-dua CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati dalam pek mudah dibawa bersaiz 50ml dan 100ml. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati dipasaraya terkemuka, pasaraya hyper, dan farmasi di seluruh Malaysia. 

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dijual pada harga RM9.35 (Semanjung)/RM9.85 (Sabah&Sarawak) untuk saiz 50ml, RM 14.10 (Semenanjung) RM14.75 (Sabah&Sarawak) untuk saiz 100ml. 
CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent  50ml
CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions 100ml 


CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV pula dijual pada harga RM9.95 (Semananjung)/RM10.40 (Sabah & Sarawak) untuk saiz 50ml, RM14.65 (Semananjung)/RM15.40 (Sabah&Sarawak) for 100ml. 

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV
 50ml
CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV 100ml

This post have 5 komentar

avatar
Fara Lumière delete October 22, 2018 at 2:34 PM

wow.. menariknya... kne try... btw, fara follow sini dah.. hehe

Reply
avatar
Sha Mohamed delete October 23, 2018 at 3:25 PM

produk yang bagus.. memang kena standby dalam handbag nie..

Reply
avatar
jamaliah delete November 9, 2018 at 3:15 PM

tak pernah guna lagi yang ni

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post