Tuesday, October 23, 2018

author photo
Makanan Daripada Sabah | Lewat update blog  hari ini, Line internet tak berapa ok sangat ni, Sebenarnya  Cik Ash nak kongsi makanan daripada Sabah. hihihi..Makanan Sabah ni Cik Ash kirim dekat adik perempuan yang duduk di sabah nuh.


Jauh datang makanan ni daripada Sabah taw. Biasa la teringin nak makan punya pasal kirim dekat adik yang sedang berkerja di sabah aritu perancangan nak balik ambik raya haji , tapi nak buat macam mana terpaksa batalkan disebabkan ada Cik Ash ceritakan dekat SINI.

Antara makanan yang Cik Ash kirim dekat adik Cik Ash adalah makanan yang popular di sabah iaitu :

ampalang

ampalang

Kuih Cincin

Angry Bite

Cik Ash dah makan amplang tu bagi Cik Ash la rasa dia tak boleh diterima dekat tekak ni, bila makan bau sotong dan ikan kuat sangat. Mungkin anda pernah makan mesti kena dengan selera hihihi..

Manakala Angry Bite tu Cik Ash dah makan sebelum ni, lebih kurang sama rasa dengan yang pernah makan sebelum ni. Kuih cincin pun best makan dia tak ingat apa-apa dah ralik tengok sebotol Cik Ash makan.. Hahahaha.

Nanti boleh kirim dekat adik Cik Ash lagi kalau teringin nak makan makanan sabah ni. Ok la korang jumpa lagi nanti... Nak rehat penat hari ini Cik Ash berpuasa hihihi.. Perut dah berkeroncong ni aktiviti blogwalking tak ada hari ini.

This post have 6 komentar

avatar
Etuza delete October 23, 2018 at 11:30 AM

Asalam memang terkenal makanan amplang ni dek..sedap tu..

Reply
avatar
Cik Nor delete October 23, 2018 at 12:39 PM

xpernah makan lagi makanan sabah..:)

Reply
avatar
zarul farhana delete October 23, 2018 at 1:15 PM

Amplang tu seda... Saya dh try dh

Reply
avatar
Ciktie delete October 23, 2018 at 1:26 PM

Amplang tu sedap cikash.. kita suka yang tu

Reply
avatar
Sha Mohamed delete October 23, 2018 at 1:54 PM

Angry bite ye nama dia.. comel pula nama makanan tu..

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post