TICKER

Sunday, October 21, 2018

Roti Tempayan 3 Abdul

Roti Tempayan  3 Abdul | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar Cik Ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya. 


Alhamdulilah akhirnya tercapai gak nak makan roti tempayan yang viral dekat Facebook aritu , bila tengok video yang dishare dekat facebook tu memang terliur sangat nak makan.. hahaha.. sebab tengok cheese banyak hahahha.. 

Roti tempayan biasa

Tambahan Roti Tempayan 3 Abdul ni dekat sangat dengan tempat rumah family Cik Ash tu yang boleh dapat makan dekat sana.. hihihi.. Kami order roti tempayan biasa makan dekat kedai 2 biji dan yang roti tempayan cheese dua biji. Manakala  kuah pulak ada kuah ayam, dan kambing untuk suami. Suami juga taupa juga untuk ibu mentua dan family pak saudara suami dalam 6 keping roti tempayan biasa dah kuah kambing dua. 

roti tempayan cheese
Roti tempayan yang dimakan lembut gebu lagi pulak ditambah dengan timbunan cheese ke dalamnya yang boleh ditarik tinggi-tinggi menambahkan lagi keterujaan kepada pengemar roti tempayan ni.

Roti tempayan telah beroperasi di kedai Roti Tempayan 3 Abdul di Cabang 3 Kampung Landak Pengkalan Chepa 16150 Kelantan.  Yang telah diusahakan oleh pemuda lepasan Universiti iaitu Mohd Bukhari Ismail berusia 24 tahun bersama dengan rakannya. 

Manakala harga dia stardand harga masa kini la, harga semua Cik Ash makan dan bungkus bawa balik dalam RM40.00. Untuk setiap hidangan roti tempayan biasa berharga RM1.00 , manakala Roti tempayan Cheese berharga RM5.00. Untuk bahagian kuah pulak kuah ayam RM3.00, daging cincang RM3.00 dan  Kambing RM6.00.

Ok la korang itu jer Cik Ash nak share tempat makan yang sempat Cik Ash pergi dikelantan..

Kepada yang ingin merasai kenikmatan Roti Tempayan 3 Abdul boleh tengok maps dekat bawah ini.


10 comments:

  1. Alahai pepagi baca camni, rasa nak makan jugakk!

    ReplyDelete
  2. Nmpk mcm biasa tapi rasa luar biasa.. .
    Kenapa nama 3 abdul ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gabungan 3 rakan la kut.. Hahaha.. Lupa nak tanya pulak..

      Delete
  3. pandainya generasi muda tu umur masih muda perjalanannya masih jauh..moga berjaya nanti anak muda ini

    ReplyDelete
  4. sedap roti tempayan cheese tu... yummy....

    ReplyDelete
  5. Femous tu tapii tak pernah pergi lagi kat situ. Asyik tak kena time je hehe

    ReplyDelete