TICKER

Friday, November 30, 2018

Salam Jumaat

Salam Jumaat | Hari Jumaat terakhir di bulan November , esok dah masuk bulan Disember dah. Alahai satu bulan lagi kita akan melangkah ke tahun 2019. Sekejap jer rasa permulaan tahun ni dah nak habis dah..

https://1.bp.blogspot.com/-vB8gHGARaj8/Wv3_Muads5I/AAAAAAAAPZs/vqYJ0IUT3CUB0R4oLa4T2Kx1ce0RSEf6ACLcBGAs/s1600/salam%2Bjumaat.jpg 

Hari ini Cik Ash nak pergi pasar minggu hari jumaat dekat taman ni nak cari lauk,sayur ke, setiap hari jumaat memang begitu rutin Cik Ash dan suami pergi keluar cari lauk untuk seminggu. Tunggu suami balik kerja Cik Ash pergi la nanti.

Hari ini menu yang Cik Ash nak buat  duk fikir dalam kepala ni nak masak Gulai Telur Itik , Resepi Cik Ash nak cara buat macam mana ikut kat resepi Gulai Lemak Telur Masin ini , cuma guna telur itik yang belum di buat telur jeruk. 

Lagi pulak hari ini mak mentua ajak adik perempuan yang duduk KL datang mari makan tengahari dekat sini tak kan la nak buat telur sahaja mesti ada la ada menu lain yang Cik Ash akan buat juga. Apakahnya tunggu nanti Cik Ash update. 

Sebelah petang pulak Cik Ash dan suami dah pergi shopping barang dapur dekat tesco pulak, memang hari jumaat hari sibuk Cik Ash tapi sempat update entri dekat bangun subuh tadi terus buka blog. hihihi.. bukan apa kadang Cik Ash jarang dah nak buka segala media sosial sebab masalah kesihatan yang agak kurang baik tangan ni masih sakit jer. Nak pergi hospital takut sebenarnya. hahaha.. 

Ok la korang semua itu untuk entri Salam Jumaat Cik Ash, jumpa lagi dientri yang lain nanti.

15 comments:

  1. Harapnya tangan ekin akan sembuh.. kalau boleh, pergilah periksa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sha.. insyaAllah nanti ada kekuatan Cik Ash pergi dah fobia nak pergi hospital ni

      Delete
  2. Salam jumaat kak..semoga dimurahkan rezeki kak

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat kak.. Tu lah sekejp je dh nak penghujung tahun kan

    ReplyDelete
  4. Salam jumaat ekin..lama betul sis JM x jln2 kat sini..masak telur masin tu..masak lemak cili padi meletop arrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la lama betul sis JM x mai sini ekin kat travel jarang pergi nak gak kembali macam dulu hahaha

      Delete
  5. Kenapa dgn tangan? X nk pegi jumpa dr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kak buat kerja lasak sangat kut... takut nak jumpa dr fobia hahaha

      Delete
  6. Salam Jumaat ekin... Lama tak jengah sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembar Sis Jm dah mai gak salam jumaat gak SS ahhaa

      Delete
  7. Selamat berhujung minggu cik ash.. hehe.. semoga tangan cepat sembuh..

    ReplyDelete
  8. Tahun depan kakak dah start sekolah, kejap je dia besar 6tahun..harap tahun 2019 banyak perkara best yang jadi..aamiin

    ReplyDelete
  9. Fulamak sedapnya gulai telur itik

    ReplyDelete