TICKER

Thursday, December 6, 2018

Blender Shimono Dah Rosak

Blender Shimono Dah Rosak | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar, harap semuanya sihat  walafiat. Hari ini nak kongsi dengan korang semua pasal life Cik Ash jer. Terima kepada korang yang memberi komen di entri OST Lagu Drama Seribu Rindu.

Baru-baru ni Cik Ash ada nak blender lada kering nak buat sambal tumis telur rebus  tu dalam duk blender tu tertiba bunyi benda patah hahaha, apabila tengok dalam blender kat bahagian tengah dia dah tertanggal siap patah dua. Nampak sangat Cik Ash selalu masak guna blender hahaha, memang jarang nak pakai lesung batu sejak ada benda ni..


Blender Shimono ni Cik Ash beli pada tahun 2015  lagi.. setakat menggunakan ok jer memudahkan kerja Cik Ash didapur tak payah nak guna lesung batu dah. Nak mesin basah, kering dan blender pengisar  pun mudah. Sekarang bila dah rosak blender ni terpaksa guna manual hahaha.. Nanti nak pergi cari blender yang lain pulak. hihihi. Blender apa yang bagus ya. Kadang teringin nak buat juice buah-buahan pun best.

Rasa dekat Go Shop iklan Blender Shimono masih ada ditayangkan harga lebih murah pada Cik Ash dulu-dulu, dapat barang percuma lagi banyak Cik Ash tengok iklan aritu..Kalau orang beli boleh jer ke website go shop.

Ok la korang semua itu jer yang Cik Ash nak kongsikan pagi ini Blender Shimino Dah Rosak. Jumpa lagi entri yang lain nanti ya,

4 comments:

  1. Pengalaman abe kie la. Dulu periuk nasi panasonic rosak. Pas tu gi survey d pekan. Ada jenama khind. Rego rm110. Abe kie snap model gapo. Pas tu gi survey kat lazada dpt rego rm80 je. So kena rajin buat homework mcm abe kie la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq abam kie bagi cadangan.. Cik Ash nak beli blender jenama Elba..

      Delete
  2. huhu. mek jarang guna blender jadi tak tahu nak suggest yg mane.

    ReplyDelete
  3. Bab2 barangan gini tak berapa thu sgt sbb mak je yg tukang beli sokmo hehe

    ReplyDelete