TICKER

Wednesday, December 5, 2018

Lagu OST Drama Seribu Rindu

Lagu Ost Drama Seribu Rindu | Assalamualaikum...Hai korang semua, apa khabar Cik Ash harap semuanya sihat walafiat ya. Terima kasih kepada korang yang sudi memberi komen di entri Pengalaman Menjadi DJ Radio Dan Blogger.  Seperti biasa la Cik Ash memang suka kongsi lagu-lagu yang terdapat dalam drama Seribu Rindu ni. Sebabnya selalunya ada yang mencari kan. 

https://1.bp.blogspot.com/-a1K_RzxLsms/W_HyqtQdc7I/AAAAAAAAU0E/cMmyJHCE0cgDLxPWNINFD1QGfEcu6mfGgCLcBGAs/s1600/DRAMA%2BSERIBU%2BRINDU.jpg
Drama Seribu Rindu
Sebelum ni Cik Ash ada kongsikan sinopsis drama Seribu Rindu, bila baca sinopsis drama ni memang best hihihi, tambahan pulak ada Zul Ariffin kalau ikut tak minat lupa tapi bila dah start tengok terlayan la drama ni.

Drama ni bagi Cik Ash boleh masuk list untuk layan, Cik Ash sempat tengok online nak tengok dekat televisyen ni jarang sangat,hihihi..tambahan pulak terbitan pengarah Orangetree Production Sdn Bhd best jer ceritanya.

Di dalam drama Seribu Rindu ni ada lagu-lagu yang best-best antara lagu yang best tu boleh tengok dekat bawah ini :-

Lagu Tema 

Alyah - Jutaan Pertama
Lagu: Ezra Kong, Hael Husaini & Omar K Lirik: Ezra Kong, Hael Husaini & Omar K Artist: Alyah Abu Hasan
Video : https://www.youtube.com/watch?v=fi2o1hcCroE


Antara lagu-lagu lain yang turut ada di dalam drama Seribu Rindu ialah :- 

https://4.bp.blogspot.com/-n9T0ISsUO88/W3KF3zb1vbI/AAAAAAAARJI/McsMFmpneAoxZt3uoqA8zsNp0H8k-YF-ACLcBGAs/s1600/aepul%2Broza.png

Aepul Roza - Dusta
Komposer: Aepul Roza, Daus SRK, Syed Syahmir Lirik: Aepul Roza Video: https://www.youtube.com/watch?v=v8IRFLtaNcc


Ame Azlan - Sampai Bila 
Lirik : Ame Azlan
Lagu : Ame Azlan
Video : https://www.youtube.com/watch?v=R7ErouZANsE


Dafi - Girl 
Lagu : Hael Hussaini, Ezra Kong dan Omar K.
Komposer : Ahmad Dhani
Video : https://www.youtube.com/watch?v=X3jaOG5FteA


Dayang Nurfaizah - Tak Pernah Menyerah
Komposer :Akid
Lirik : Poji Samad
Video : https://www.youtube.com/watch?v=R24lzCfvdX0



Deera Aminudin : Graviti 
Komposer : Tam Spider 
Lirik : Adam Iskandar
Video : https://www.youtube.com/watch?v=i_QeJVSfvIU


Karl Azhar - Kekal 
Video - https://www.youtube.com/watch?v=gLaHmtrZ_Lo


Sarah Fazny : Urusan Hati 
Komposer : Ammar Habir
Lirik : Iman Imran 
Video : https://www.youtube.com/watch?v=0bYo_bMdjuw


Aisya Hasnaa Ft Waris : Kan Bersamamu
Lagu : DJ Fuzz Lirik: Alabbas & Waris
Video : https://www.youtube.com/watch?v=FIIi40czCug


Aizat Amdan : Sampai Ke Hari Tua 
Komposer : Aizat Amdan
Video :  https://www.youtube.com/watch?v=QcYd_RDao94



Alif Aziz : Amarah Cinta 
Komposer : Omar K & Ezra Kong 
Lirik : Zel Hadauan & Ikhwan Fatanna
Video : https://www.youtube.com/watch?v=kGKGFqb-Q-o



Alyah : Sesal Separuh Nyawa 
Komposer : Alfie Tiga & Aidil 
Lirik : Alyah & Shah Shamsiri
Video : https://www.youtube.com/watch?v=6Ghm7b93PWQ



Amira Othman - Mimpi Indah
Lirik: Hael Husaini
Lagu: Edry Abdul Halim
Seventeen Eleven Music

Video : : https://www.youtube.com/watch?v=kFsyuOqapoo

 https://4.bp.blogspot.com/-hIY-dNPoduA/W3KNCBbRokI/AAAAAAAARJk/2V7EJXuafGUYdz__ysiJG2fTpXTd9dhUQCLcBGAs/s1600/irfan.png

Irfan Haris - Hilang
Composer: Irfan Haris, Haiqal Iskandar
Lirik: Irfan Haris, Haiqal Iskandar
Seventeen Eleven Music
Video : https://www.youtube.com/watch?v=PL7WPpAE5Kc


Nabila Razali - Pematah Hati 
Lirik/Lagu :  Hael Husaini & Ezra Kong 
Terbitan : Seventeen Eleven Music
Video : https://www.youtube.com/watch?v=o6PpiyppDMc


Farah Farhanah : Bukan Sekarang 
Komposer : DJ Fuzz
Lirik : Viral
Video : https://www.youtube.com/watch?v=0tk_1dCdTtE


Itu jer antara lagu yang tersenarai dalam drama Seribu Rindu ni, Ada lagi lagu dalam tu nanti kalau Cik Ash akan tambah lagi ya.  Lagu ni semua Cik Ash tak pernah dengar nanti kalau ada masa free boleh layan hihihi. Kesemuanya lagu Cik Ash cari dalam last drama gigih cari satu untuk korang tahu.

6 comments:

  1. Banyak juga OST drama ni ya...
    x perasan tgk je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la x perasan gak tapi ada dengar2 lagu tu hahaha

      Delete
  2. Biasa dengar OST yang time cerita start je, yang lain taktau pun ada. Banyak rupanya..

    ReplyDelete
  3. Banyaknya OsT dia cik ash. Ana pernah tgk beberapa epiapd je drama ni. Tp lagu alyah tu memang best.

    ReplyDelete