Monday, May 27, 2019

Senarai Iklan Raya 2019

Senarai Iklan Raya 2019 | Assalamualaikum... Hai korang semua, hari ini Cik Ash update lagi sambil tunggu orang duk mengecat dapur ni, sambil kita tulis entri baru dekat blog.



Untuk tahun 2019 Cik Ash tengok banyak iklan raya atau filem pendek bersempena dengan Hari Raya yang telah dikeluarkan ataupun dimuat naik di youtube. Antara yang senarai Iklan Raya 2019 ialah :- 

1. #PETRONAS Raya 2019 - Rendang SoRaya



2. TNB Raya 2019 - Konvoi Epik Fantastik 



3. Adabi - Pak Duan Dan Calon Menantu 



4. Plus Raya 2019 - Tumpang



5. Hot FM 2019 - Angah Oh Angah Bahagian 1 



6. Hero Setulus Ikhlas - Rangkain Televisyen Media Prima 2019 





7. Hot FM 2019 - Angah Oh Angah Bahagian 2 


8. Yakult - Geng Sakat Raya 




9. MR.DIY - Lebu & Lebi 

                           

10.  Maxis - Deria Takbir Raya 



Ini antara senarai Iklan Raya 2019 yang Cik Ash jumpa dekat youtube, iklan raya banyak meninggalkan mesej yang banyak memberi penganjaran dan nilai-nilai murni. Selamat menonton korang semua. Kalau Tak silap Cik Ash banyak lagi iklan yang ada di youtube ni jer yang Cik Ash jumpa. 

Ok la korang jumpa lagi nanti ya. Kalau ada masa free lagi Cik Ash update untuk korang baca. Jumpa lagi.


7 comments:

  1. wow... byk gk iklan raya tahn ni... dulu mesti akan tgu iklan petronas

    ReplyDelete
  2. mama suka tgk iklan DIY dan TNB

    ReplyDelete
  3. semuanya best2 , ada yg happy ada yg sedih

    ReplyDelete
  4. wow byknye iklan raya thn ni..bru tgok iklan petronas tu..tq share :)

    ReplyDelete
  5. konvoi raya tuh win!hahahhaaha

    ReplyDelete
  6. Banyak iklan raya best-best tahun ni...akak suka iklan Petronas dan PLUS. Konvoi epik tu pun best.

    ReplyDelete
  7. No 2 tu mengimabu kenangan betul.. Zaman sekolah dulu memang tertunggu-tunggu raya pertama.. Konvoi reramai rumah saudara mara..

    ReplyDelete