Thursday, July 4, 2019

author photo
Hasil DIY Barang Yang Rosak | Assalamualaikum... Hai korang semua, apa khabar, harap semuanya sihat walafiat ya. Malam baru  Cik Ash nak kongsikan dengan korang hasil DIY mengisi masa lapang Cik Ash dekat rumah ni, setiap hari sibuk dengan urusan mengemas rumah yang belum habis lagi. Ada lagi yang perlu kemas tu blog ada entri kadang-kadang. 


Semalam datang idea nak bagi almari tv yang cermin pecah tertutup tak nak bagi habuk masuk, terfikir la nak tutup dengan kertas lukisan putih. Mula-mula tu tutup dengan kertas kosong jer. Nampak kosong jer Cik Ash apa lagi nak bagi nampak berseri-seri tu buat lukisan bunga-bunga jer. Nampak menarik pulak almari hahaha. 

cermin almari
Lepas tu ada jam yang rosak , kalau ikut nak buang jer dalam plastik hitam, tapi di fikir balik baik buat perhiasan ke baru kreatif hihihi.. so hari ini gigih la siapkan hasil kerja melukis dan mewarna dan hasilnya wow cantik sangat hihihi.


Itu jer untuk hari ini hasil DIY yang Cik Ash reka. Nanti kalau ada lagi Cik Ash kongsi dekat blog lagi ya. Jumpa lagi nanti.. Cik Ash nak siap2 makan dinner dekat suami dan mak mentua dulu. Hari ini Cik Ash masak sambal tumis daging campur petai

This post have 15 komentar

avatar
Rabiahtul Asma delete July 4, 2019 at 8:48 PM

Kreatifnya cik ash. Salam perkenalan. duniataipmenaip.blogspot.my
Jemput singgah

Reply
avatar
adianiez AIDA delete July 5, 2019 at 12:31 AM

rajin!
benda boleh guna semula dan hias, nape nak buang, kan :)

Reply
avatar
Boss delete July 5, 2019 at 3:29 AM

Rajinnya buat kerja seni.

Reply
avatar
Nurulatika Yunus delete July 5, 2019 at 2:23 PM

waahh.. yg part jam tu mmg lawa..

Reply
avatar
Vitamin Syaza (VS) delete July 6, 2019 at 9:29 AM

Kreatifnya Cik Ash. Salam kenal dari Syaza ;) FOllower #970

Reply
avatar
Ciktie delete July 8, 2019 at 12:22 AM

Rajinnya kalau kita dah masuk tong sampah dah

Reply
avatar
Cik Ash delete July 13, 2019 at 6:39 PM

ni pun hampir2 nak masuk tong sampah hahaha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post