Thursday, December 19, 2019

Gotong Royang Memasak Dengan Kakak Ipar

Gotong Royang Memasak Dengan Kakak Ipar  | Assalamualaikum...Hai, Terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih kepada korang yang sudi baca entri Drama Tq Captain slot MegaDrama. Pada 7 Disember 2019 aritu dekat rumah Cik Ash ada la buat gotong royong dengan kakak-kakak ipar masak nasi impit,kuah kacang dan sambal. Masak ni sebab nak tunaikan permintaan mak mentua Cik Ash la. Semasa dalam wad aritu dia ada cakap nak makan nasi impit,sambal, kuah kacang,satay nak makan ramai-ramai macam pada hari raya aritu.

Gotong Royang Memasak Dengan Kakak Ipar

Lagi pulak chef masa gotong royong memasak kakak-kakak ipar, Cik Ash hanya tolong apa yang diperlukan jer, malam sebelum 6 Disember 2019 permulaan tugas kita orang hiris isi ayam kecil-kecil nak diperap dan dicucuk dekat lidi nak dijadikan satay. Sebelum ni ada buat makan pada hari raya bab bahagian cucuk satay dekat lidi ramai cepat la siap. Malam tu hanya 3 orang jer lambat la sikit lebih pukul 12.30 pagi baru siap. Bila siap kemas-kemas dapur pukul 2.00 pagi baru tidur. 

Alamak esok tersedar lewat nak buat sarapan suami pergi kerja. Suami pun satu perangai pagi tu selalu rajin kejut Cik Ash kalau tak sedar. Esokkan dia siap boleh kata awal lagi nak memasak tu. Kita ni siap tengok jam dan 6.30 pagi kalut la ke dapur nak siapkan sarapan. Lepas dah siap memasak siapkan baju, seluar, stokin suami. Tengok jam dah pukul 7.10 Suami masih relaks jer, Cik Ash pun tanya dekat suami kenapa tak siap-siap lagi, boleh suami ni tersenyum-senyum sambil buat peace CUTI!!!! Eeeeeee geram rasa bila kena prank dekat suami pada pagi hari lahir dia pada 7 Disember 2019. Hahaha... Terbalik sepatut besday boy kena kejutan tapi kita yang terkena. Lebih kurang pukul 8.30 tu kakak ipar datang kerumah nak buat kuah kacang dan sambal. Nasi impit beli yang siap packing kak ipar rebus dengan noxxa dia cepat dan pantas.



Rupanya suami ni dah rancang awal nak cuti 7 Disember 2019 tu berpakat dengan kakak-kakak ipar suruh rahsiakannya. Buat makan pada belah malam nak ajak saudara mara mak mentua yang ada duduk dekat sini jugak.Tambah pulak pada hari itu ada 3 jemputan kenduri kahwin. Tengahari sampai petang makan lauk kenduri kekenyangan hahaha.. malam pulak nak makan besar jugak tu.Hancur diet hahaha.Suami pulak dapat kejutan dari kakak-kakak ipar diam-diam mereka berdua pergi buat pizza dekat rumah untuk besday boy hihihi malu suami ada kejutan untuk dia.

kejutan besday boy dapat pizza air tangan a=kakak ipar

Ok la korang Cik Ash beransur-ansur undur diri dulu, panjang pulak bercerita dekat blog ni. nanti ada yang jemu baca cerita panjang-panjang ni. Cerita pasal gotong royong memasak pun nak tulis dekat blog hahaha.. 

No comments:

Post a Comment