Thursday, April 30, 2020

Alhamdulilah Dah Terima Face Mask Dari Kerajaan

Alhamdulilah Dah Terima Face Mask Dari Kerajaan | Assalamualaikum... Hai korang semua apa khabar, Sekarang ada jer entri baru dekat blog hihihi. Biasa la sekarang diberikan mood untuk mengarang entri. Sebelum ni Cik Ash ada terbaca kerajaan Malaysia akan memberi Face Mask percuma setiap isi rumah.

Alhamdulilah Dah Terima Face Mask Dari Kerajaan
Alhamdulilah, Cik Ash sudah terima face mask percuma menerusi AJK Rukun Tetangga dekat kawasan perumahan Cik Ash ni. Yer la kut sebab orang yang bagi orang lelaki dia bagi dekat suami kebetulan masa tu nak keluar pergi cari ayam dekat kedai. 

Apa yang yang Cik Ash dengar dan baca yang telah diberitahu oleh Menteri Kanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pemberian face mask percuma itu diedarkan menerusi Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) ke daerah-daerah seluruh Malaysia sebelum diagihkan kepada setiap isi rumah oleh Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah.

Sekarang kena berhati-hati nak keluar dari rumah sentiasa pakai Face Mask dan Hand Santaizer ya. Macam Cik Ash dekat rumah selalu la kerap basuh tangan dengan air dan sabun. Biasa tangan kita ni mana tahu pengang apa dekat rumah ni. Bakteria ataupun kuman kita tak nampak dengan mata kasar kan selalu la kerap basuh tangan. Tambah kalau jenis tangan selalu nak usik-usik muka ke, hidung ke, mata ke. Hihihihi. 



Selain kerap basuh tangan, kita juga diharuskan jaga kebersihan diri kalau pergi keluar kemana-mana ke balik terus mandi selalu dan pakaian yang dipakai terus rendam dan basuh. Macam Cik Ash jarang keluar rumah bila perlu jer la. Kalau suami Cik Ash tu berkerja setiap kali balik kerja suruh dia siap-siap buka baju dan terus rendam baju. Biasa nak kena jaga kebersihan dekat rumah ni disebabkan ibu mentua tak sihat mana selalu sakit tu baru lepas keluar sejak pkp dah dua kali masuk hospital ada masalah kesihatan macam-macam.

Ok la korang semua Cik Ash out dulu, taip entri ni semalam hahaha, masa ni baru nak publish alahai terlupa nak setting autopublish semalam.. Cik Ash nak masuk dapur dulu nak sediakan bahan-bahan buat kuih onde-onde dan puteri mandi. Harap menjadi la nanti. Hihihi.. Hari ni suami nak belanja makanan COD. Hihihihi...

No comments:

Post a Comment

ash.rie8506@gmail.com