Tuesday, January 12, 2021

author photo

Makna Disebalik Nama Blog Cik Ash | Assalamualaikum... Hai korang semua, saja-saja santai nak update entri mengenai makna disebalik nama blog Cik Ash ni, kalau yang dah lama mengenali Cik Ash mesti tahu makna disebalik nama blog ni.


Makna Disebalik Nama Blog Cik Ash


Cik Ash mula buat blog pada tahun 2010 masa itu ada join satu radio online. Saja-saja suka jer buat blog nak masukkan radio dekat blog, bangga rasa blog masa tu ada radio lepas tu kita tolong run lagu pulak. Kalau tak silap masa awal permulaan buat blog nama blog Cik Ash dikenali sebagai syasyaekin, duniablogkucikash. Selepas pada itu Cik Ash tidak ingat masa bila bertukar nama url jadi seringkas iaitu cikash.blogspot.com. Alhamdulilah setelah beberapa tahun dengan blog tahun ke berapa tak ingat tahun 2018 tak silap update blog ke domain cikash.com


Artikel Berkaitan πŸ‘‰ Pengalamanku Seorang Dj Radio Dan Blogger



Nama blog ni tak panjang pun kan mudah ingat kan, ringkas sangat, yang paling best dengan nama cikash.com ramai blogger yang kenal, kiranya nama sangat bermakna buat Cik Ash.


Nama pena blog Cik Ash asalnya panggilan anak saudara yang sulung Cik Ash sewaktu umur dia 3 tahun kalau tak silap la, ajar panggil nama begitu biar pun tuan blog dah jadi puan pada tahun Mei 2014. Sekarang anak saudara sulung dah berumur 13 tahun. Besar dah anak-anak saudara Cik Ash. Lama tak jumpa mereka harap tahun ni raya boleh la jumpa mereka. 


Itu jer la makna disebalik nama blog Cik Ash buat korang yang masih belum tahu, kalau blogger yang dah lama mengenali Cik Ash mesti tahu sebelum ni Cik Ash gunakan ganti nama dalam entri dengan Ekin. Sekarang dah ubah bahasakan Cik Ash mudah orang kenal hihihi. Jumpa lagi kalau entri yang menarik Cik Ash kongsi nanti. Kalau korang teringin nak buat entri Makna Disebalik Nama Blog Anda dipersilakan saja-saja suka tak idea nak menulis tu yang terkarang entri macam ni. hihihi 

This post have 16 komentar

avatar
Shikin Razali delete January 12, 2021 at 10:57 AM

Hihi..nama kita berdua sama, nasib baik x guna nama nie..πŸ˜†πŸ˜† sebab rasa mcm ala² hindustan la plak bila pakai nama Ash..πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†tapi ianya sesuai dgn awk Cik Ash...

Reply
avatar
Rabiahtul adawiyah delete January 12, 2021 at 12:26 PM

Ooo baru tahu makna sebalik nama blog kak

Reply
avatar
Rodiah Amir delete January 13, 2021 at 9:51 AM

Kenangan kan semua tu. Pernah ingat dulu Cik Ash cerita pasal jadi DJ

Reply
avatar
Cik Puan Ena delete January 20, 2021 at 12:17 AM

Samala 2010 tp 2012 tukar blog lain. Hehe. Nasib baik masih ramai otai lama. Ingat Dulu2 asal masuk blog je ada lagu n salji turun.

Reply
avatar
Shahada Fauzi delete January 23, 2021 at 9:36 PM

kan..dulu2 buat blog ramai letak lagu..takpun letak link radio online yang suka dengar..pernah terjebak..tapi tak pernah la jadi dj..hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2021 at 8:25 PM

Hahaha tapi anak saudara sebut cik ah hahaha aduhaii

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2021 at 8:26 PM

Ha ah diah semua itu kenangan hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2021 at 8:27 PM

Kan dulu blog ada lagu ada salji turun hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete February 26, 2021 at 8:27 PM

Kin ni terjebak sbb abe ajak join hahaha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post