Monday, July 5, 2021

author photo

 Bila Suami Masuk Dapur Lagi | Assalamualaikum...Hai korang semua apa khabar sihat tak, ni dah mood rajin sikit ada la entri baru dekat blog hihihi, sekarang Cik Ash banyak layan drama korea dekat netflix hihihi, suami langgan netflix peluang layang cerita korea hahaha. Sebenarnya cerita ini dah lama basi dekat facebook Cik Ash ada kongsi. 


suami

Pada awal bulan 6 aritu suami ada ambik cuti selama 8 hari kalau tak silap la, disebabkan rancang suami nak balik kelantan kalau diberikan kelonggaran oleh kerajaan tetapi apakan daya kerajaan umum merentas negeri tidak dibenarkan maka suami pun bercuti dan berehat di rumah jer, nak pergi jalan mana-mana pun tak boleh dengan keadaan masih tinggi bilangan jumlah mangsa covid-19.


Dalam 8 hari bercuti aritu suami ringgan tangan nak masuk dapur hihihi, semangat tu nak buat sendiri menu dia nak makan, tambah pulak kedai makan masa tu bermula jam 8.00 pagi hingga 8.00 malam. Suami Cik Ash buat burger dan hamlet. 



Resepi  👉 Resepi Roti Hamlet


Sepanjang suami cuti 8 hari aritu dapurcikash berasap setiap pagi, petang dan malam, biasa la suami ada dekat rumah ada dia nak makan kan, kalau dia  berkerja siang Cik Ash jarang nak memasak , makan yang mana dekat rumah ni, malam baru masak untuk makan malam selalunya. 


Ok la korang semua saja-saja nak buat entri nak upkan traffik blog kan, taip apa yang terlintas dekat dalam kepala ni, lagipun nak buat kenangan suami masuk dapur kan hahaha, susah tahu nak tunggu masuk dapur memasak ni, selalu balik kerja dah penat. Hihihi. Jumpa lagi ya. 

This post have 7 komentar

avatar
Abam Kie delete July 5, 2021 at 9:10 AM

sesekali org lelaki masuk dapur pasti sedap masakan mereka...

Reply
avatar
Farrah MF delete July 5, 2021 at 11:20 AM

Wah, mewah dan meriah nampaknya burger tu! 😊

Reply
avatar
edahyukarim delete July 5, 2021 at 1:14 PM

ok sangat lah tu cik ash, ada assistant masuk dapur..hehe

Reply
avatar
Cik Ash delete July 5, 2021 at 2:48 PM

Ha ah Abam Kie betul tu hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 5, 2021 at 2:48 PM

Buat sendiri meriah hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete July 5, 2021 at 2:49 PM

Hihihi itu la ok sgt hihihi

Reply
avatar
Hans Hanis delete July 7, 2021 at 9:47 PM

syukur sangat dah kalau suami masuk dapur
hahaha

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post