Monday, July 5, 2021

author photo

 Segmen Pencarian Bloglist Syu Deris | Assalamualaikum... Hai korang semua, Hari ini tak ada entri yang nak tulis hahaha, idea tak mai ada dalam draf lagi baru sekerat menaip, disebabkan nak bagi selalu ada entri baru dekat blog ni , Cik Ash ambil peluang join segmen daripada rakan blogger tanda support mereka. 



Kali Cik Ash nak join segmen yang dianjurkan oleh blogger Syu Deris. Lagi pulak syarat untuk join segmen berlainan daripada selalu yang Cik Ash join. Syarat join segmen ni boleh tengok di bawah ni :- 


1) Create satu post bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Syu Deris"
2) Copy banner & backlink kan ke post ni
3) Teka jumlah peribahasa yang korang nampak dalam gambar
4) Nyatakan salah SATU peribahasa tersebut &
5) Tinggalkan link segmen korang di ruangan komen



Macam best pulak main teka teka peribahasa dalam gambar di atas ni kan, boleh juga kita belajar peribahasa yang dah lama kita tinggalkan, hahaha, umur dah nak dekat 40an mana nak ingat dah peribahasa ni, kalau ada anak buat ditanya soalan macam harus tak dapat jawab ni. Dalam gambar ini Cik Ash tengok ada 10 peribahasa melayu. Antara 10 peribahasa yang ada dalam ni ialah  


1. Sediakan payung sebelum hujan

2. Bagaikan anjing dengan kucing

3. Hidung panjang/ tinggi

4. Ibarat cendawan tumbuh lepas hujan

5. Melentur buluh biarlah di rebungnya

6. Kaki bangku

7. Bagaikan katak dibawah tempurung

8. Kura-kura dalam perahu,pura-pura tidak tahu

9. Buah hati

10. Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. 


Jom memeriahkan segmen ni kalau nak join sila klik banner di atas ya, tarikh tutup segmen ni pada 14 Julai 2021, masih sempat lagi kalau nak join ni. Pemenang bertuah segmen ni akan terpilih sebagai 10 bloglist akan dimasukkan blog Syu.



This post have 8 komentar

avatar
Syu Deris delete July 5, 2021 at 4:18 PM

Salam, Syu datang BW.All the best yer cik Ash. Mekaseh sudi join bersegmen dengan Syu😁

Reply
avatar
Tiara Sapphire delete July 5, 2021 at 9:27 PM

goodluck :)

https://www.tiarasaphire.com/2021/07/10-drama-korea-tvn-terbaik-yang-boleh.html

Reply
avatar
Rodiah Amir delete July 6, 2021 at 2:34 AM

Comel main teka peribahasa

Reply
avatar
shima jelani delete July 6, 2021 at 11:00 AM

All the best Cik Ash. Moga terpilih nanti :)

Reply
avatar
as samsudin delete July 8, 2021 at 9:25 AM

Good luck! Jemput join GA As ya :)

http://iammasitahsamsudin.blogspot.com/2021/07/giveaway-aku-dan-kamu.html

Reply
avatar
Syu Deris delete July 17, 2021 at 1:54 AM

Salam Cik Ash.Result dah keluar tau.Terima kasih sudi join bersegmen dengan akak. Result boleh tengok dekat sini yer https://www.syuderis.com/2021/07/senarai-calon-terpilih-segmen-pencarian.html

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post