Friday, May 20, 2022

author photo

 Lagu Ost Drama 7 Hari Mencintaiku 3 | Assalamualaikum...Hai dah lama tak kongsi ost lagu dekat blog ni, last post tahun 2021 hahaha. disebabkan cerita ini tengah trending di media sosial siap kena tempias blog ada yang cari lagu-lagu yang terdapat dalam drama 7 Hari Mencintaiku 3 ni. Jom tengok antara-antara lagu yang terdapat dalam drama ini. 


7hmku3

Macam-macam konflik yang berlaku di dalam rumah tangga Khuzairi dan Mia dalam musim 3 ni, ramai mesti geram dengan apa terjadi, macam Cik Ash layan drama ni boleh sakit hati hahaha, geram jer rasa dengan Khuzairi dan Nurul tu. Dengan Syakila dan Cik Ina yang masih berdendam untuk hancurkan keluarga Mak Leha dan Pak Samad. Minggu last banyak plot twist yang mendebarkan peminat-peminat hahaha,aduhai. 


Peminat drama 7 Hari Mencintaiku ini mesti tak sabar nak tahu lagu apa yang ada dalam drama ni, berikut antara lagu yang terdapat dalam drama ni ialah :-


Lagu Tema


Tajuk Lagu : Kaulah Syurga

Penyanyi : Khai Bahar & Lia Aziz 

Komposer : Asfan Shah

Lirik : Siti Romizah


Manakala antara lagu-lagu lain yang terdapat dalam drama 7 Hari Mencintaiku 3 ialah seperti berikut :-


Tajuk Lagu : Luahan Cintaku

Penyanyi : Ezad Lazim

Lagu : Harry Khalifah

Lirik : Lukman Rassa Band


Tajuk Lagu : Dambaanku

Penyanyi : Erin CTJ

Komposer : Ikhwan Fattana & Wan Salleh

Lirik : Ikhwan Fattana


Tajuk Lagu : Aku Bidadari Syurgamu
Penyanyi : Dato' Sri Siti Nurhaliza 
Komposer :Ippo Hafiz
Lirik : Siti Romizah


Tajuk Lagu : Apa Khabar Sayang 

Penyanyi : Amira Syahira

Komposer : Adi Priyo

Lirik : Adi Priyo


Tajuk Lagu : Siapa Kata 

Penyanyi : Azarra Band

Produser : Apak Harry

Lirik : Ejai Aziz 


Tajuk Lagu : Untukmu 

Penyanyi : Fairuz Misran

Lirik : Fairuz Misran 


Tajuk Lagu : Arjuna

Penyanyi :  Erin CTJ

Lirik : Ejai Aziz

Produser : Harry Khalifah 


Tajuk Lagu : Demi Cinta 

Penyanyi : Ezad Lazim 

Lagu : Mohd Yasin & Ezad Lazim 

Lirik : Iman Imran


Tajuk Lagu : Demi Cinta 

Penyanyi : Hazury 

Lirik : Farhim 

Lagu : Maznimjay


Tajuk Lagu : Sekali Lagi 

Penyanyi : Siti Nordiana & Nubhan 

Lirik : Sepet & Nana Alias 

Komposer : Sepet & Nana Alias 


Tajuk Lagu : Sembuh

Penyanyi : Achey 

Lirik : Achey

Lagu : Achey 


Tajuk Lagu : Hasbi Rabbi

Penyanyi : Asfan Shah, Ariff Bahran, Ayie Floor 88 dan Syafiq Farhan.

Music : Afiez Azzam


Tajuk Lagu : Angkara 

Penyanyi : Siti Nordiana

Lirik : Fedtri Yahya & Nana Alias 

Komposer : Sharon Paul


Tajuk Lagu : Tiada Dirimu 

Penyanyi : Shila Hamzah

Komposer : Farouk Roman

Lirik : Amylea


Ok la korang semua Cik Ash undur diri dulu, itu jer lagu-lagu yang terdapat dalam drama 7 hari mencintaiku 3 ni, semua lagu ada yang pernah dengar.


#drama7harimencintaiku3

#ostlagudrama7harimencintaiku3

#7harimencintaiku3

This post have 2 komentar

avatar
adianiez AIDA delete June 29, 2022 at 9:01 PM

Aida tgk drama ni.
Tapi x la tiap hari.
Sebab isu yg sama. Konflik yg sama. Jalan cerita bosan.
Pelakon nya yg best, tu menarik attention Aida. Terutama pak samad & mak leha :)

Reply
avatar
Cik Ash delete June 29, 2022 at 10:31 PM

Tengok sbb pelakon yg best

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post