Thursday, June 6, 2024

author photo

 Assalamualaikum, Hai semua, masih panas lagi nak bercerita pasal ni, pada hari Sabtu iaitu 1 Jun 2024 suami Cik Ash bawa pergi Cik Ash makan di Bendang Steamboat & Grill di Sungai Petani.

 

Makan Di Bendang Steamboat & Grill


Bab makan ni selalu Kakak ipar (Sulung) yang ajak pergi makan, suami Cik Ash on jer bab makan Steamboat ni, Cik Ash pun apa lagi suka la dapat juga la pergi jalan-jalan jauh dari Kulim, kalau tak jarang sangat nak keluar pergi ke mana, suami kerja jer cuti 2 hari tu pun ada urusan lain.

 

Kami bertolak dari rumah pukul 6.30 petang, sampai dekat tempat destinasi lebih kurang 7.20 malam sedang nak waktu maghrib masuk cari tempat duduk dulu, tunggu suami sembahyang dulu, Cik Ash pilih ayam untuk dibakar, lepas suami dah siap, Cik Ash pulak pergi sembahyang. 

 


 

Eh berbalik pada cerita pergi makan dekat Bendang Steamboat & Grill ni, memang puas hati makan dekat sini sampai kenyang perut 🤣. Kalau pergi makan dekat Steamboat sebelum ni ada makanan yang tak sempat nak makan perut tak tahan nak sumbat makanan. 



Kawasan Bendang Steamboat & Grill ni berdekatan dengan sawah padi Cik Ash tengok, sebab tu diberi nama bendang Kut. Bagi Cik Ash la tempat dia ok dah luas untuk bawa keluarga pergi makan Steamboat waktu hujan paling best makan sejuk makan pulak makanan panas ni. 


Dari segi makanan dekat sini yang Cik Ash tengok ada pelbagai jenis makanan yang segar  antaranya udang , anak udang lobster, sotong,ketam,lokan,kupang,lala,siput buluh, ikan dah siap perap kita bakar sendiri, nasi Briyani,nasi goreng, mee goreng, spaghetti,sup daging, rendang kambing, shellout, kambing grill, pilihan air macam-macam ada yang sempat Cik Ash minum teh tarik, jagung, sirap,kopi, keladi, abc,laici kang, cuma makanan frozen jer tak banyak pilihan. 

 

Kedai Steamboat ni pun dekat sungai petani juga, Bagi Cik Ash best dekat sini, Tempat parking pun luas dan mudah ada staff dia jaga, sebelum masuk kena bayar dulu. Tempat untuk solat dan tandas pun ada disediakan kelihatan pun tempat bersih jer. Layanan pelayan mereka pun ramah dan mesra sangat. , makanan  yang disediakan ada kena selera tekak la juga, Paling terbaik service mereka memang mantap la, cepat je clearkan pinggan yang kotor, Harga untuk makan di sana RM42 dan kena bayar service charge tax 6% dah termasuk.


Ok la korang itu jer nak kongsi pasal makan Steamboat jer pun. gambar mana yang sempat jer ambik, biasa la bila dah jumpa makanan lupa bab gambar, lagipun perut dah lapar kan rela tak makan untuk bagi perut kosong 🤣 baru la syok nak makan Steamboat macam-macam kan. Jumpa lagi nanti. 

This post have 5 komentar

avatar
Cik Nor delete June 6, 2024 at 10:38 AM

syoknya makan steambot..:)

Reply
avatar
thisni3za delete June 6, 2024 at 11:13 AM

Nice...Tetibe terigt rot thai =D

Reply
avatar
babYpose delete June 6, 2024 at 6:18 PM

Assalamuaaikum, sedap makan steamboat tepi sawah tentu nyaman, berbagai seafood ada berbaloi kan.

Reply
avatar
Nieyla Nadia delete June 7, 2024 at 11:46 AM

ini nnt kalau pegi SP ni boleh la try...

Reply
avatar
fanny_dcatqueen delete June 7, 2024 at 4:24 PM

Steamboat ini memang sedap, apalagi kalo makan di saat cuaca sedang dingin 😄👍. Langsung double lapar. Kalo dah nak makan ini, biasanya saya tak mau makan dulu, apalagi kalo sistem all you can eat 😄

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

This Is The Newest Post
Previous article Previous Post