Tuesday, April 14, 2020

Bila Suami Masuk Dapur

Bila Suami Masuk Dapur | Assalamualaiakum... Hai korang semua apa khabar sihat tak... Malas sangat nak update blog sekarang hahaha, aduhaiii banyak duk layan movie dekat tv jer sekarang ni. Nak buat macam mana astro bagi percuma, hypptv bagi percuma lepas tu iflix lagi, ada pulak kodi layan youtube lagi dan membuta aikkkk hahaha. Sambil-sambil baca entri ni apa kata korang baca entri Teka Perisa Misteri Kerepek Pringles Untuk Hadiah Wang Tunai RM20000 wow hadiah wang tunai tu.


Bila Suami Masuk Dapur 
Pada 1 April 2020 suami Cik Ash dia cuti so dia terlebih rajin la masuk dapur ada jer makanan dia nak makan, Cik Ash kata dekat suami kalau nak makan kena tolong hahaha, so dia tolong la Cik Ash masak aritu, selalunya nak masuk dapur agak susah gak biasa penat kerja kan, ni bila dah cuti musim PKP ni terlebih rajin suami Cik Ash nak masuk dapur hahaha. 

Waktu pagi tu suami Cik Ash buat agar-agar sirap rose dan teh beng, Cik Ash bagi tahu bahan-bahannya dan dan cara memasak suami kata susah jugak nak buat agar-agar ni hahaha, baru tahu ada step nak kena ikut baru benda tu jadi kan. 




Lepas tu pada hari yang sama waktu malam suami nak makan roti canai pulak hahaha, aduhaiiii bila duduk dirumah suami kata kerja nak makan jer, Cik Ash bagitahu dekat suami nak makan roti canai boleh syarat kena uli sampai jadi licin la kena tolong Cik Ash hahaha, So malam tu projek buat roti canai berjalan dengan lancar bab menguli tepung suami yang buat, manakala persediaan bahan-bahan Cik Ash yang buat hihihi. 




Lepas tu pada 8 April 2020 suami cuti pulak , mak mentua Cik Ash teringin nak makan kuih cara, Cik Ash ajak dia buat, bersemangat dia nak buat kuih cara rasa dah lama tak buat kuih cara last bulan puasa tahun lepas hahaha, buat ni dah macam bulan puasa pulak, seperti biasa Cik Ash yang sediakan bahan-bahannya bab memasak kuih cara Cik Ash kepada suami hihihi, Alhamdulilah menjadi kejadian walaupun pertama kali memcuba hihihi...




Bersambung lagi suami cuti kerja pulak pada 12hb dan 13 April 2020, Mak mentua Cik Ash dia teringin nak makan nasi kerabu pulak, biasa orang tua mulut selera nak macam-macam hihihi kena tunaikan la. Kalau korang teringin nak cuba buat nasi kerabu korang boleh jer terjah resepinya dekat entri Nasi Kerabu. Gambar tak ada ambik hahaha loni malas nak ambik gambar dah..Biasa la sejak PKP dapur berasap sokmo hihihi. 

Ok la korang itu Cik Ash update hari ni, pasal suami masuk dapur pun nak cerita dalam blog hahaha, biar la blog Cik Ash nama lagi diary ni, mana taw nanti boleh tengok memori tahun-tahun akan datang kan. Jumpa lagi ya korang Cik Ash nak lelap mata sekejap mengantuk pulak tadi bangun awal sebab sediakan lauk sahur mak mentua Cik Ash nak ganti puasa sambil tu Cik Ash join sekali. 

No comments:

Post a Comment

ash.rie8506@gmail.com