TICKER

Monday, January 8, 2018

KFC Chizza Chicken

KFC Chizza Chicken |Assalamualaikum.. Hai, semoga dipermudahkan segala urusan untuk hari ini ya.

Kfc Chizza

Aritu Cik Ash dah suami pergi shopping dekat tesco seperti biasa awal bulan lepas gaji harus la shopping barang dapur untuk stock sebulan lebih gitu, kami pergi petang dalam pukul 4.30 petang sebab pagi dah keluar pergi cari bahagian untuk lauk seminggu kan..

Selepas pada kami shopping barang dapur kat tesco kami singgah la dekat KFC Tesco tu memang sebelum nak pergi nak lagi suami kata nak try makan KFC Chizza Chicken tu, memang setiap bulan suami memang akan belanja makan kfc la, setiap kali kfc keluar menu baru memang pergi cuba hahahahha.. Sebelum ni Cik Ash pernah try  Ayam KFC Spicy Sawadee Crunch tu. macam ner nak kurus suami asyik belanja kfc ni hahahaha...


KFC Chizza Chicken merupakan kombinasi yang sangat sempurna isi ayam dengan  isi pizza ramuan yang terdiri daripada ketulan nenas, bawang, herba, keju mozarela dan sos pizza tomato. KFC Chizza boleh didapati secara ala carte bermula dengan harga hanya RM7.90 . Ia juga turut di datangkan dalam kombo bersama KFC Crispier Fries dan minuman ringan yang berkarbonat. Selain itu turut di datangkan Chizza Box disediakan seketul ayam goreng KFC Original  atau Hot & Spicy, Crispier Fries dan air minuman berkarbonat.

KFC Chizza Chicken

Kami Order KFC Chizza Combo E RM11.90 , KFC Chizza RM7.90 dan Chizza Box RM15.90, manakala air pulak icelemon tea cik ash punya harga RM1.60 dan suami punya Pepsi Float harga RM1.60. Cik Ash bagi 2/5 bintang KFC Chizza ni sebab cik ash agak kurang sikit sebab atas tu ada nenas terbantut nak makan hahahaha...nenas tu cik ash kutik-kutik bagi dekat suami. Suami pun dia kata agak kurang sedap lagi makan pizza..lepas ni nak bodek suami pergi makan pizza hut pulak hahahaha.. manakala untuk ibu mentua tak lupa beli untuk chizza box buat balik ibu mentua dia kata sedap makan chizza kfc ni pada pizza tu.. biasa la ibu mentua roti pizza tu dia kurang chizza ni guna ketulan ayam tu yang sedap bagi dia kut...

Ok la itu jer pengalaman Cik Ash makan KFC Chizza Chicken , kalau taw sedap ke tidak korang kena la cuba dulu ya.. lain tekak bagi orang ada kata sedap bagi kami suami isteri ok la boleh hihihihi... jumpa lagi di entri yang lain-lain.



25 comments:

  1. aduhh terliur pulka tengok chizza ni

    ReplyDelete
  2. Kita x order pun yg nie..x terasa nk cuba pla..haha

    ReplyDelete
  3. Sha tak cuba pun.. Tak kena dengan tekak.. kikiki..

    ReplyDelete
  4. Dah lama chizza ni beriklan , CCL belum cuba rasa lagi .

    ReplyDelete
  5. Belum try lagi chizza ni. Nk kena keluar bandar la nanti baru blh gi beli..

    ReplyDelete
  6. Ana dah cuba juga. Bg ana ok lah rasa dia. Tp takde sampai rasa nak repeat byk kali. Selera masing2 kan. Ada tu kata sedap sampai repeat byk kali. :)

    ReplyDelete
  7. Nampak macam sedap. Ikut selera masing-masing kan. Tak pernah try lagi ☺

    ReplyDelete
  8. Rawlins tak try lagi Chizza nie. Kengkawan ada yang suka, ada yang tak suka so Rawlins kata takpe la, ada rezki nanti try la. Haha

    ReplyDelete
  9. Dah pernah try haritu. Tapi secara jujurnya macam a bit disappointed la sebab doesn't meet my expectation. Dalam iklan nampak gempak, tp bila beli kecik dan tak macam dlm iklan. Tak pasti pulak kot2 KFC branch lain okay je.

    ReplyDelete
  10. Kita dah cuba KFC Chizza ini memang sedap dan kena makan panas-panas kalau tak dah tak rasa cheese tu. Bestnya nak makan lagi kalau ada orang nak belanja....

    ReplyDelete
  11. KFC chizza nie mmg sedap !! Sy sangat suka rasa dia cumany harga dia mcm xberapa nak berbaloi untuk saiz itu.

    ReplyDelete
  12. Kak Sue dah cuba juga KFC Chizza nie, boleh tahan la kalau ikut tekak Kak Sue nie.. ehehe..

    ReplyDelete
  13. Sy sudah.. tpi tula gigi besi sy ni mmg mnganggu xfeel mkn..

    ReplyDelete
  14. Tak try lagi. Tengok mcm menarik. Tapi portions agak kecil. Ika mesti kena beli 2 kotak ni hehe

    ReplyDelete
  15. i sudah tried jugak but okay okay je. maybe the advertisement makes me have high hope and high expectation... then makan that time lain pulak dengan ads... but biasa lah~~


    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  16. Chizza nih ada outlet kfc yg sedap ada yg x sedap.

    ReplyDelete
  17. tak pernah try lagi/...kata orang kena makan panas2 baru sedap ehhh

    ReplyDelete
  18. Ya Allah.. sedapnya .. terliur TB tengok.. nak pulak sebab ada cheese tu.. memang gigil pulak rasa nak membeli.. i call KFC Delivery now! haha

    ReplyDelete
  19. I just ate this the other day, it's best when it's hot but I would love to have more cheese, rasa tak cukup cheese jerr.

    ReplyDelete
  20. Xpernah try lgi..
    Nnt la nk try sedap ke tak kan

    ReplyDelete
  21. Sedap Eh!, tertarik juga bila baca ulasan ini.
    Asyik tengok iklannya sahaja, lepas ni boleh cuba.

    ReplyDelete
  22. My First time try on KFC Chizza and taste not that bad. But a bit spicy to me.

    ReplyDelete