TICKER

Thursday, February 8, 2018

Roti 7DAYS Croissant

Roti  7DAYS Croissant | Assalamualaikum... Hai korang semua, apa khabar Cik Ash harap semuanya sihat walafiat ya.. Hari ini Cik Ash ada nak share roti 7DAYS Croissant ni, kalau ikut dah lama benda ada dipasaran Cik Ash ni baru nak try masa pergi shopping dekat giant teringin nak makan tu yang beli. 

Roti  7DAYS Croissant

Roti ini merupakan kombinasi istimewa pastri kroisan lembut berinti krim yang kaya, memberi tenaga untuk menjalani hari dengan cara yang paling sedap. Mempunyai 3 perisa iaitu Vanila, Coklat, dan Karamel. Sangat sesuai dijadikan untuk menu sarapana pagi, tengahari dan petang. Harga dipasaran tak ada la mahal sangat hanya RM1.30 tu dekat giant dekat pasaranraya lain Cik Ash tak pasti harga berapa sangat..


Selalu sangat tengok iklan kat tv teringin nak makan tu yang beli dekat giant baru ni, beli 3 perisa terus nak rasa yang mana satu sedap.. Cik ash suka yang coklat hihihihi,tapi kan inti coklat tu agak sedikit rasa tak puas makan kalau diperbanyakkan lagi ni mesti best ni, inti coklat tu manis-manis gitu lagi pulak kan roti dia sangat lembut jer. manakalan yang vanila pulak rasa vanilla biasa jer tak ada rasa tertarik nak makan, dan karamel agak kurang sikit tak kena dengan citarasa cik ash.  

Cik Ash rasa roti ni boleh mengenyangkan perut kosong kalau untuk alas perut ketika lapar ke, rotinya sangat lembut bila dimasukkan ke dalam mulut, best sangat disalut dengan perisa coklat lagi menarik. 


Ok la korang semua itu jer cik ash nak kongsikan dengan korang semua mengenai Roti 7DAYS Crroissant ini, nampak macam menarik kan packing dia tu yang tertarik nak makan dan rasainya sendiri. Cik Ash undur diri dulu ya ada kerja nak buat dekat rumah ni, jumpa lagi entri yang nanti.. Selamat membaca sahabat alam maya ya..

11 comments:

  1. dapnye..kalau tkde selera nk mkn makanan berat, makan rotii is a good choice :D

    ReplyDelete
  2. saya pun suka makan roti ni..lembut dan sedap..

    ReplyDelete
  3. Suka makan juga roti baru ni, comel je.. Inti dalam dia agak sikit tapi sedap je nak makan..

    ReplyDelete
  4. k.el pernah mkn roti ni..sedap

    ReplyDelete
  5. dah try jugak sekali hii.sedapppp croisssant ni lembut. tapi kalau tengok kat kedai bakery .mahalnya croissant dalam rm 6 lebih seketoiii tapi besar saizz hii

    ReplyDelete
  6. okay la. the taste is not bad.

    ReplyDelete
  7. xpernah tgk iklan dia pon kak ekin
    heheh
    tapi blm nak try lg.,. sbb kalau croissant dia rangup kan
    ni mcm roti plak

    ReplyDelete
  8. x pernah beli lagi.
    aida biasa nyer beli roti gini time travel pergi balik kelas tiap minggu.
    biasa nyer gardenia la.
    nanti akan try.

    ReplyDelete