Sunday, September 11, 2016

author photo


Bila Rajin Ini Jadinya | Assalamualaikum... Hai semua cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya.. sebenar cik ash ada nak share dengan korang mood kerajinan cik ash diy baju raya aritu.. kat bahagian leher dan pinggang tu nampak ada kekosongan kan... tak lawa pulak tengok kosong macam tu... 

Sel otak berputar hahahaha ada idea nak diy jahit kristal yang ada dalam simpanan cik ash,kristal ni daripada kain tudung ibu mentua cik ash dia tak mau pakai kristal yang berjuntai-juntai gitu dia cakap malu hihihihi.. dia suruh cik ash buangkan so apa lagi cik ash buang la... banyak dapat cik ash pun terfikir apa la nak buat dengan kristal ni ya tu yang idea datang nak jahit dekat jubah raya aritu.. 

Cik Ash jahit simple-simple saja nak tutup ruang kosong dekat leher dan pinggang tu saja... so tengok la gambar dekat bawah kejadiannya hasil DIY cik ash... nampak lawa sikit kan.. hihihihi.. 


Bakat terpedam lama dah hihihihi... baju-baju kurung cik ash yang lama yang tinggal dekat kelantan pun ada yang cik ash jahit manik sendiri.. fikir nak upah orang mahal baik buat sendiri lagi puas hati kan... lagi pun sekarang dah banyak tutorial dekat youtube, blog tunjuk  cara nak jahit manik dan kristal dekat baju...  

Ok la itu saja yang cik ash nak kongsi dengan korang... jumpa lagi di entri lain.. 


This post have 12 komentar

avatar
Nina Mads delete September 11, 2016 at 1:17 PM

jahit sndiri lg jimat walaupun susah sikit hahhaa..

Reply
avatar
Zafirah Kama delete September 11, 2016 at 7:22 PM

wah ! rajinnya.. dah macam baju baru...

Reply
avatar
Cik Ash delete September 11, 2016 at 8:07 PM

nina hihihihi... jahit sendiri rasa bersemangat kan... ni kalau ada mesin teringin nak jahit jubah sendiri hahahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete September 11, 2016 at 8:08 PM

hihihihi kan nampak baju baru

Reply
avatar
Etuza delete September 12, 2016 at 6:25 AM

Asalam..teman blog selamat hari raya ya...maafkan jika pernah menyakiti hati..

Reply
avatar
Cici delete September 12, 2016 at 8:13 PM

hadui rajinnya. nak menjahit kena teliti and sabar. takde kesabaran mmg tak jadi

Reply
avatar
Kira Sakura delete September 15, 2016 at 12:00 PM

rajin kak ekin. kira kalau nak menjahit mcm ni kena bawak pegi ofis. kalau kat rumah tak sempat hihi

Reply
avatar
Alia Farhan delete September 15, 2016 at 11:35 PM

Rajinnya ekin...
Boleh amik upah jahit manik ekin...

Reply
avatar
Sha Mohamed delete September 26, 2016 at 10:24 AM

Rajin ekin.. Boleh wat part timed nie..

Reply
avatar
Jari Manis delete September 30, 2016 at 11:14 PM

jahit manik!! mmg kena rajin kau nk buat ni kena sabar

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post