Sunday, January 1, 2017

author photo
Alhamdulilah Blog Bersih Dari Broken Link  |Assalamualaikum.. Hai korang semua ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya...

Alhamdulilah Blog Bersih Dari Broken Link 

Setelah lama ekin berblog dari tahun 2011 dan hunjung-hunjung tahun 2016  teringin nak chek apa itu broken link.. memang tak taw apa pun pasal broken link.. ekin pun memang tak ambik taw apa itu broken link.. selepas dah search pasal broken link cuba la masuk blog ekin kat dalam website tu ya Allah sangat terkejut bila chek broken link jumlah link yang rosak tu banyak sangat beratus-ratus iaitu 580 broken link.. Nak chek broken link tu boleh klik Chek Broken Link

Masuk website broken link tulis nama blog dalam petak tu lepas akan keluar search broken link yang dah rosak tu..tunggu sampai habis deh...

Pulun la ekin clear satu-satu link yang tersenarai dalam entri dekat comment entri pun ada .. selalunya link yang broken ni kebanyakan berpunca daripada Backlink,komen yang ada backlink blog tu pun jadi gak, ataupun blog yang dah tukar account dan tukar link blog, credit link yang dah mati atau tak berfungsi.. kepada yang suka join giveaway macam ekin baik chek taw..

Sebab kebanyakkan broken link ni dari entri giveaway -giveaway ekin join sebab ada profail penaja ,fb,instagram yang dah tak berfungsi langsung.. so kepada yang ingin clear broken link ni boleh rujuk tutorial yang ekin kongsi iaitu  Tutorial Buang Broken Linkya ikut la cara dekat blog tu slow dan bersabar hihihihi... 

This post have 7 komentar

avatar
Busyra Takiyudin delete January 1, 2017 at 9:39 PM

wah.. dah cleannn.. busyra belum lg.. huhu

Reply
avatar
Mellya Musa delete January 1, 2017 at 9:40 PM

sangat berguna :D thanks yaaa

Reply
avatar
kimchaa delete January 2, 2017 at 10:58 AM

tak pernah lagi check. terima kasih untuk infonya. nanti nak check jugak :)

Reply
avatar
Zafirah Kama delete January 2, 2017 at 9:27 PM

thanks share.. memang tau ada broken link, tapi tadak masa lagi nak clear

Reply
avatar
Shad delete January 3, 2017 at 12:56 PM

Shad tak sempat lagi nak clear broken link.. hehe. Cumanya, entry giveaway yg lama2, banyak dah delete.. hehe.

Tenkiu kak Ekin, sharing.. nak check berapa banyak broken link jap.. hehe

Reply
avatar
Sha Mohamed delete January 12, 2017 at 11:53 AM

Alamak.. Kena amik masa buat nie..

Reply
avatar
Shikin Razali delete January 13, 2018 at 2:02 AM

Saya pun tengah check jugak, sebab ambik masa sikit..

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post