Monday, September 23, 2019

author photo
Koleksi Masakan Daripada #dapurcikash 2 | Assalamualaikum... Hai korang semua... Hari ni Cik Ash nak berkongsi koleksi masakan daripada #dapurcikash. Hari-hari masak dekat rumah ni kadang pening nak masak menu apa. Sempat ambik gambar jer nak menaip resepi entah bila tak tahu la. Eh hampir terlupa Cik Ash nak ucapkan ribuan terima kasih kepada korang yang sudi memberi komen dekat entri yang Drama Lelakimu Yang Dulu ni. 


Koleksi Masakan Daripada #DapurCikAsh 2
Bab memasak di dapur tugas Cik Ash sakit demam ke memang kena kuatkan untuk masak dua perut yang perlu makan dekat rumah ni termasuk Cik Ash iaitu suami dan mak mentua. Kalau Cik Ash tak masak alamak berlapar la diaorang kan. Jom la tengok koleksi gambar yang sempat Cik Ash snap selepas masak kalau rajin snap kalau malas tak de nak snap pun hahaha. Ada yang Cik Ash dah buat entri klik jer link dekat gambar tu akan dibawa ke resepinya.


Ikan rebus goreng air fryer

nasi kerabu  dan SINI
Gulai Lemak Kuning Ikan Talang 

Asam pedas Ikan Talang ikut resepi INI

Ayam Goreng Tepung Bestari

Telur Goreng Kicap

Sambal Ikan Bilis Petai

Udang Goreng Kunyit

Ikan Kicap Pedas

Gulai Lemak Cili Padi Udang Kacang Buncis

Jejari Kerepok Mamee Kari

Nasi Goreng Udang+Sotong

Paprik Udang
Sup Telur 

Macam mana terliur tak tengok gambar yang Cik Ash kongsi di atas tu hahaha, rajin kongsi gambar jer nak share resepi #dapurcikash dekat blog lambat la sikit kena ada mood dulu hahaha... 

This post have 12 komentar

avatar
Amelia delete September 23, 2019 at 10:59 AM

sedapnya tengok masakn-masakan cik Ash ni. ni rasa nak search resepi. dah nak kahwin ni kenalah rajin-rajin masak kan.

Reply
avatar
Husniey Husain delete September 23, 2019 at 7:55 PM

Ya Allah semua menu nampak menarik tu cik ash.. Rajin nya.. ❤️❤️

Reply
avatar
Ardilla Noorezan delete September 24, 2019 at 3:09 AM

Serious terliur tengok semua masakan niiii!

Reply
avatar
Zurainny Ismail delete September 25, 2019 at 4:04 PM

Rajinnya Cik Ash memasak - x jemu mata memandang, untungnya yg dpt makan! ;)

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2019 at 6:25 PM

hahaha... jadi surirumah kena rajin masak la.. tak masak suami n mak mentua nak makan apa

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2019 at 6:26 PM

hahaha.. husniey kena rajin la tok laki nak makan

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2019 at 6:26 PM

hihihi.. tengok gambar semua nampak sedap...

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2019 at 6:27 PM

hihihi.. hom sedap licin sokmo masak

Reply
avatar
Cik Ash delete September 25, 2019 at 6:27 PM

hihihi kena rajin la zurainny dua org dekat rumah ni nak makan

Reply
avatar
Jari Manis delete September 28, 2019 at 1:05 AM

Kalau jadi rumah ni..mcm tu la cik ash kan...x masak siapa lg nk masak kan pastu jari2 kena masak mesti la nak tukar2 menu..sis jM yg x rajin masak ni pun kekadang blur nk masak apa..dlm byk2 menu tu nasi kerabu x reti yg lain ok lg 😬

Reply
avatar
Cik Ash delete September 30, 2019 at 6:22 PM

Betul tu sis jm.. Xada org lain dah nak.masak kita juga.. Lain la kalau ada org gaji hahaha... Kena cuba buat menu nasi kerabu tu

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post