Wednesday, April 1, 2015

author photo
Fakta Menarik Tentang Saya | Assalamualaikum...Hai reader blog Cik Ash... bersiaran lagi kita hari ini... siapa yang belum mengenali siapakah blogger Cik Ash boleh la baca Fakta menarik dekat bawah ni. Di bawah sebahagian daripada fakta tentang diri Cik Ash. hihihi.. OK Jom kita terjah  Fakta Menarik Tentang Saya



1. Nama diberi boleh ibubapa Cik Ash adalah Sharifah Ashikin Binti Syed Ali .. nama panggilan yang selalu orang panggil tu kena rapat macam family dan  kawan diaorang panggil SHIKIN... dan kawan di dalam maya dan blog panggil ekin.. nama Pena blog Cik Ash ni asal Dari panggilan untuk anak saudara ekin nak lebih detail tengok About Me.

2. Cik Ash merupakan anak ke 4 daripada 6 adik beradik. saya mempunyai 2 abang,  1 kakak dan 2 orang adik.. dan mempunyai 11 orang  orang anak saudara sebelah family saya... anak sendiri belum ada rezeki lagi..

3. Cik Ash dilahirkan dipahang sebab masa tu aboh Cik Ash sedang berkhidmat dengan tentera darat Malaysia.. ma saya cakap tak sempat nak balik bersalin kat kelantan Cik Ash nak cepat2 keluar hahahhah... Cik Ash dibesarkan dikelantan dari Cik Ash kecil umur berapa tak ingat sampai la umur 29 Tahun 3bulan baru bertemu jodoh dengan pilihan hati Cik Ash ... pada tarikh 29.5.2014 ,Cik Ash disatukan dengan en suami di dalam majlis yang sederhana..  

4. Hobi Cik Ash suka baca Novel bila ada masa terluang la tapi tu masa zaman bujang la... rasa sejak dah jadi wife novel dah berkurang... last baca novel hadiah dari suami letak kat  hantaran tu novel last RAMLaksamana Sunan.... Novel Febret pulak tu terima kasih en suami tersayang.. hihihi.. lagi hobi Cik Ash baca blog join Giveaway Alhamdulilah rezeki Dari blog ni cik ash banyak dapat hadiah boleh usha2 entri hadiah yang saya menang....

5. Makanan kegemaran cik ash  suka adalah tomyam ayam,ayam masak kicap dan ayam panprik..semuanya menu ayam...

6. Warna kegemaran Cik Ash Warna ungu sebab tu la blog Cik Ash bertemakan Warna ungu... hihihi... tapi sekarang ni Cik Ash dah beralih arah minat Warna pink sebab nampak macam macam comel dan lembut..

7. Cik Ash ni perminat tegar kucing hihihi... kucing la tempat Cik Ash Bermain, bergurau,menangis kadang2 hahahha... bercakap dengan kucing macam cakap dengan orang .. sampai ada cakap Cik Ash macam orang Gila... huhuhuhu.... nak taw kucing ni ada Fakta menarik gak tu ya Cik Ash suka dengan kucing pun ada fakta gak  nak taw apa Fakta Menarik tu boleh Terjah entri Sejarah Kucing dan Fakta Menarik.

8. Menarik lagi tentang Cik Ash ni ada bakat sikit dalam membuat craft Dari Kain felt, Kain percal dan lain-lain.. nak tengok koleksi hasil ilham kreatif ekin boleh usha entri
Diy Untuk Anak Saudara Ekin , Diy Brooch, dan Diy Barang Kahwin


9. Cik Ash ini seorang baik hati, lemah lembut la sangat kadang2 ada la kekasarannya.. hihihi... suka sangat sukakan kat kanak-kanak terbukti la sifat keibuan Cik Ash ada dalam diri ini... rezeki nak ada anak sendiri belum lagi...

10. Terakhir yang Menarik tentang Cik Ash hanya en suami tersayang yang taw... hahahha... jangan marah taw dah habis nak tulis apa dah ni.. 

p/s : Sory entri yang agak panjang mesti ada yang malas baca hihihi..


sekian terima kasih



This post have 36 komentar

avatar
Unknown delete April 1, 2015 at 5:41 PM

#sweet
akk bleh sikit2 la felt...insyaAllah pesta buku ni nak bg present felt gak kt sape2 yg dtg otograp kt novel...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete April 1, 2015 at 5:41 PM

OK.... Kite geng! Suke Ungu... He He He...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete April 1, 2015 at 5:42 PM

Nape 10 je? Tak puas baca!
* Frust...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 1, 2015 at 8:30 PM

Wah untungla sape dapat autograf kak tu present felt hihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete April 1, 2015 at 8:31 PM

Hahaha SS segmen tu nak 10 saja...

Reply
avatar
Kirin Selama Perak delete April 1, 2015 at 9:58 PM

Ada persamaan iaitu UNGU! HAHAHA

Reply
avatar
Farrah MF delete April 2, 2015 at 9:26 AM

Dapat lebih mengenali ekin :)
Ungu is one of my feveret colours too!

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 10:11 AM

Tula kan kak.farah...tak cukup kut...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 10:14 AM

Hihihihi..tu sikit jah kak.. boleh jah sesiapa nak join segmen ni... jom.la.join kak terbuka jah.ni

Reply
avatar
Jari Manis delete April 2, 2015 at 1:29 PM

yang lain tak nak tahu..nak tahu UMUR berapa je?

Reply
avatar
Jari Manis delete April 2, 2015 at 1:31 PM

"seorang baik hati, lemah lembut"...part ni sis JM suka!!!

Reply
avatar
Jari Manis delete April 2, 2015 at 1:32 PM

ada 2 org abang? dua2 dah kahwin? MELEPAS!!!!

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete April 2, 2015 at 3:44 PM

pepel antara warna fevret jugak.. CT suka mcm pepel pastel gitu.. boleh eh tak sempat da nak tunggu balik kelantan ? ahahah kelakar.. sama sama !! suka kucing. tapi xleh bela.. nanti semput. plus x snggop kalo ttb dia sakit ke apa.. neeehi.. amboi akak semua suka lauk ayam hihi..

Reply
avatar
izzeyda delete April 2, 2015 at 5:06 PM

ehh kegemaran tuh macam ada sedikit persamaan.. warna ungu tuh colour feveret lama.. sekarang kureng skit..

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 8:27 PM

Hahahahahah kak.JM umur angka 3 series dah la...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 8:29 PM

1 dah kahwin ank 3 yang seorang lagi baru nak kahwin bulan 4 ni... tak lama dah...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 8:34 PM

Pepel paste cantik CT... memang hati berkobar2 nak balik kelantan ni... xpe la ct xbela kucing pun janji sifat kasih kucing tu ada... kalu dia mintak mkanan bgi la dia makan ya.. itu rezeki gak tu... hihihi
...hahahhahaa dah lauk ayam jah ada kat rumah... ikan tu ada gak kdg2...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 2, 2015 at 8:35 PM

Sis eyda minat warna apa pulak tu

Reply
avatar
Papaglamz delete April 3, 2015 at 6:02 PM

Dlm byk2 point.. Rasa yqng nombor sepuluh macam extraordinary nak tau sangat2...

Reply
avatar
Cik Ash delete April 3, 2015 at 6:06 PM

Mana boleh taw hanya en abe kita yang taw haahaaaha... biarlah rahsia...

Reply
avatar
cik jannah delete April 3, 2015 at 7:08 PM

haaa saya suka kucing gak!

Reply
avatar
Shad delete April 3, 2015 at 11:54 PM

Setiap patah shad baca... weheeee..
kelate.. mgu depan balik kelate kan kak ekin.. hehehe :D

Reply
avatar
Norihanyusuf delete April 5, 2015 at 10:33 AM

sama la kita ekin.
akak pun anak ke 4 dari 6 beradik tapi akak kurang suka dengan kucing

Reply
avatar
Cik Ash delete April 5, 2015 at 3:44 PM

Hehehe...ye balik kelate la nti

Reply
avatar
Cik Ash delete April 5, 2015 at 3:46 PM

Akak xminat kucing ke...

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete April 11, 2015 at 10:41 PM

kucing2 kat taman rumah ct semua garang2 tah ape jeee.. belagak semuanya

Reply
avatar
Cik Mimie delete April 20, 2015 at 11:43 AM

Favourite food kita sama:) Nanti Kak Ekin masakkan Cik Mimie la..boleh? heheh :)

Reply
avatar
Cik Ash delete April 20, 2015 at 12:57 PM

Dia taw CT xsuka kucing kut haahahhaa

Reply
avatar
Amelia delete April 20, 2015 at 11:04 PM

kalau kraf2 ni sama macam kak Farrah jugalah.. hehehe..

saya pun suka kucing... ada 11 ekor kat rumah semuanya.. :)

wah, novel jadi hantaran tu... hebat la.. fevret lak kan... :D

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post