Friday, May 6, 2016

author photo
Buat Belon Buih Sendiri


Hai korang semua, entri yang lama tersimpan dalam draf keadaan tak mengizinkan nak share sebelum ni disebabkan sibuk sikit dengan hal urusan peribadi... sory taw.. 

Sebelum cik ash ada  try diy belon buih untuk anak saudara cik ash ni saja-saja cuba nak buat guna bahan yang ada kat rumah ni... sangat mudah dan senang sangat.. 

bahan dia mudah dapat dekat rumah..

cara-cara nak membuatnya adalah guna kan sabun basuh pingan,sedikit tepung jagung saja dah siap boleh la nak main boleh buih lepas ni... 




This post have 15 komentar

avatar
adianiez AIDA delete May 6, 2016 at 8:54 AM

gambo belon nyer mana ekin ? :)
kalau ada belon ni di mana2, sure anak2 aida nak main.
skang ni da makin mahal la plak, ekin.
hu hu hu but kerana anak2 terchenta, ku ikutkan ajer.
janji diorang enjoy!!!

Reply
avatar
el delete May 7, 2016 at 10:54 AM

mmg nak buat tuk anak2..tp mcm asik lupa je haha malas pun satu hal ekeke

Reply
avatar
Pha Is delete May 15, 2016 at 5:00 PM

ala. letak la gambar belon nk tgok jadi macam mna.. hehehe

Reply
avatar
Murni Alysa delete May 17, 2016 at 8:51 AM

tak pernah buat sendr...selalu beli jer yg murah2..

Reply
avatar
Alia Farhan delete May 17, 2016 at 10:07 PM

Fuyoo...dasyat tu..kalau dpt buat yg giant tu lgi best

Reply
avatar
Nina Mads delete May 18, 2016 at 6:47 PM

dh lama tak buat.. best la boleh main puas2

Reply
avatar
Cik Ash delete May 18, 2016 at 8:22 PM

Hahahahhaha gambar belon terdelete la.. Tu yang tak ada tu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 18, 2016 at 8:23 PM

Ekin saja2 suka anak saudara yg ni.banyak mulut sangat duk kata boring duk rumah ekin hahahahaha tu yg buat ni

Reply
avatar
Jari Manis delete May 25, 2016 at 8:56 PM

laaa...campur tepung jagung

Reply
avatar
Ciktie delete September 30, 2017 at 8:54 PM

Oo..kena campur tepung jagung ke??

Reply
avatar
Sii Nurul (Nurulatika) delete May 11, 2019 at 1:40 PM

serius kak? semudah itu saja? nti sy cubalah

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post