Sunday, February 28, 2021

author photo

Resepi Masakan Menu Berasaskan Telur | Assalamualaikum... Hai, sebagai surirumah pening nak masak menu apa, kadang tak ada ideal nak masak. Cara paling senang dan mudah masak menggunakan telur boleh buat pelbagai menu yang menarik kita boleh cuba. 

telur


Dalam blog Cik Ash ada kongsi beberapa menu berasaskan telur mana tahu boleh jadikan inpirasi korang nak masak nanti hari ini Cik Ash kongsikan balik dekat dalam entri ini untuk memudahkan korang tengok nanti. Jom tengok resepinya di bawah ni


Telur Goreng Kicap Pedas 



Visit resepi 👉 Telur Goreng Kicap Pedas

Resepi Telur  Dadar Oregano


Visit Resepi 👉 Resepi Telur Dadar Oregano



Telur Masin Goreng Dadar 



Visit Resepi 👉 Telur Masin Goreng Dadar


Sambal Tumis Telur Rebus Goreng






Telur Dadar Ikan Budu


 

Visit Resepi 👉 Telur Dadar Ikan Budu


Telur Dadar Pucuk Ketereh @ Gajus





Telur Dadar Kulat Sisir



Visit Resepi 👉 Telur Dadar Kulat Sisir

Gulai Lemak Telur Masin 



Visit Resepi 👉 Gulai Lemak Telur Masin


Paprik Telur


Visit Resepi 👉 Resepi Paprik Telur

Kari Telur Rebus Goreng



Visit Resepi 👉Kari Telur Rebus Goreng


Resepi Telur Bistik



Visit Resepi 👉 Resepi Telur Bistik

Ok la itu jer antara menu masakan berasaskan telur yang ada Cik Ash kongsi dekat blog, kalau ada korang ingin mencuba klik visit resepi di atas yang Cik Ash kongsi. Selamat memcuba ya.  

This post have 10 komentar

avatar
Ayu.ju delete February 28, 2021 at 6:07 PM

berguna sangat ni :D boleh lah saya try cara masakan telur selepas ni selain goreng telur biasa ja hihihihi

Reply
avatar
Cik Ash delete February 28, 2021 at 7:31 PM

Hihihi.. Selamat memasak nanti

Reply
avatar
Amie delete March 1, 2021 at 9:14 PM

Banyak menu boleh diolah dari telur. paling mudah sudah tentunya telur dadar heheheee.

Reply
avatar
Husniey Husain delete April 18, 2021 at 5:04 PM

Banyok rupanya menu boleh buat dengan telur kan.. yeayy nak try nanti

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post