-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Monday, May 4, 2015

author photo
Kedai MR. D.I.Y Di Tesco Kulim | Assalamualaikum... Hai reader cik ash yang di kasihi, hari ini Cik Ash bersiaran lewat sikit disebabkan busy sikit mengecat brender tingkap dapur dan tepek kertas pelapik untuk memasak tadi.


Lagi pulak lepas ni senang sikit minyak tak melekat bila memasak nanti kan,time Cik Ash buat tak ada pulak tukang mengumpat nak tengok time Cik Ash duk diam-diam dalam rumah sibuk duk bergosip kat luar rumah ingat kita tak dengar ke.

Ok la kita tutup pasal hal tu meh kita sambung pasal kedai MR DIY di kulim ni, kemalrin Cik Ash sibuk tak ada masa blogwalking sebab pergi keluar dengan suami shopping barang dapur dekat tesco kulim nuh.. Nak taw tak masa Cik Ash pergi kat tesco masa nak naik kat tesco ternampak kedai MR D.I.Y ini syok la sangat akhirnya Cik Ash dapat jumpa kedai yang cik ash nak cari sejak mengikuti blog Kak Farah  sejak aritu cik ash teringin nak buat jugak craf yang kreatif ni.

Apabila Cik Ash dah jumpa kedai yang jual barang yang Cik Ash nak beli nanti boleh time shopping barang dapur Cik Ash boleh singgah dekat MR D.I.Y hihihihihi, Bajet shopping untuk bulan terlebih sedikit disebabkan first time beli ada GSR, bulan lepas shopping barang dapur belum ada GST lagi.

First time masuk kedai MR D.I.Y ini Cik Ash sangat teruja taw macam-macam barang ada kalau ada rm100 semua nak beli nampak yang tu nak beli,memang masuk kat DIY ni harus habis duit la hahahhaha... Cik Ash beli 3 barang jer dulu lain hari boleh datang lagi shopping lagi.. kiranya sebulan sekali harus masuk kat kedai ni.... hahahahaha...

papan 

alat untuk mandian

untuk asah pisau


Ok la Cik Ash undur diri nak pergi  nak  cerita be careful  with my heart dulu... daaĆ aa jumpa lagi malam nanti entri lain...

your advertise here

This post have 25 komentar

avatar
Scdha Sein (SS) delete May 4, 2015 at 5:09 PM

DIY memang best... Tapi kena hati2 kalu nak beli alat pencuci terutama berus.... Tengok betul2...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 4, 2015 at 5:10 PM

Kalu masuk DIY... Rasa semua nak bawak balik.. He He He...

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete May 4, 2015 at 5:11 PM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Cik Ash delete May 4, 2015 at 5:48 PM

Kenapa tu SS boleh bagitae tak...

Reply
avatar
Cik Ash delete May 4, 2015 at 5:50 PM

Adess terdelete komen SS

Reply
avatar
Wa delete May 5, 2015 at 12:04 AM

Memang suka ke DIY..kalau nak beli 5 barang mesti terlajak beli 15 barang...

Reply
avatar
Shad delete May 5, 2015 at 9:33 AM

Wahh,, ad Mr.DIY lah.. hepy menyoping ya kak ekin.. berapa harga tuu.. hehe

Reply
avatar
Jari Manis delete May 6, 2015 at 7:23 AM

mengecap ke mengecat ke mengecop ngeh ngeh ngeh

Reply
avatar
Jari Manis delete May 6, 2015 at 7:23 AM

yang suka mengata tu..mmg itu ke keje dorang...x de keje lain..ishhkkk

Reply
avatar
Jari Manis delete May 6, 2015 at 7:25 AM

Tesco Kulim..ekin di Kelantan ke Kedah?..ponink den

Reply
avatar
Jari Manis delete May 6, 2015 at 7:26 AM

pic yg lastu tu apa barang eh? x de ke warna pink eheheh

Reply
avatar
Farrah MF delete May 6, 2015 at 9:33 AM

@Scdha Sein (SS) Setuju ngan SS. Masuk DIY memang rambang mata, tapi kena teliti gak dalam memilih barangnya.

Reply
avatar
Farrah MF delete May 6, 2015 at 9:34 AM

Yeayyyy! Ekin dah boleh start shopping barang kraf :)

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:24 AM

Shad murah jah2... rm2.90 ke atas brg tu

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:25 AM

Hahahaha kak JM ni mcm abe la mesti nmpk ekin salah eja... smlm abe dah tegur dah ekin x ingat baiki balik..

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:28 AM

Kak JM sudah pening hahaha... ekin sekarang duk kulim kedah... kelantan tu tempat ekin membesar smpai umr 28thun jdi kira kampung ekin la... time ada cuti balik inshaAllah

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:30 AM

Yg last tu pengasas pisau nk bagi tajam... memey tajam kak JM syok guna pisau dah berapa kali terhiris jari manis hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:31 AM

Xde warna pink sebab yg jung pilih warna ni abe... bertekar nk kaler warna apa ckp loghat kelate org pakat tengok hahaha

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:32 AM

Pasal apa kak ada org x molek ke

Reply
avatar
Cik Ash delete May 6, 2015 at 10:33 AM

Hihihihi... aritu nk hampir g kawasan alat kraf abg ckp dah2 lewat ni ... ngaju la gak masa tu... pahtu ekin ckp lps jgn halang nk beli brg kraf hahaha

Reply
avatar
Cik Mimie delete May 6, 2015 at 2:44 PM

Kalau boleh semua barang yang comel2 dalam kedai D.I.Y ni Cik Mimie nak beli..hehe

Reply
avatar
Cik Ash delete May 8, 2015 at 1:00 PM

Yg bahagian comel2 x pergi round abg sekat angin hahhaha dia wife dia gilakan barang cute2 warna pink pulak tu

Reply
avatar
Sha Mohamed delete August 16, 2016 at 2:25 PM

Sha ngn encik suami pun suka singgah kedai Mr. D.I.Y nie.. Best..

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com