TICKER

Tuesday, October 3, 2017

Lagu Ost Drama Dendam Aurora

Lagu Ost Drama Dendam Aurora | Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat.


Walaupun cerita dah lama di tayang di astro Maya HD dan astro prima, cik ash nak juga update gak pasal lagu dalam drama Dendam Aurora ni, sebenarnya drama ini cik ash tak layan daripada awal pun,dalam episode yang ke 4 kalau tak silap cik ash baru nak layan drama ini nampak macam best la pulak hihihihihi... sebab suka tengok lakonan nabila huda dalam dendam aurora menjadi sangat watak dia. 




Loni cik ash jadi peminat tegar drama aurora walaupun tak sempat nak layan dekat televisyen pun sempat  layan tengok online sekarang ada jer blog yang kongsi untuk tengok online dan dowload tu yang cik ash tak yah risau, Lagi pun rumah cik ash ada KODI boleh jer tengok streaming dekat televisyen syok lagi tak yah dah duk dowload hihihihihi...

Apabila duk follow drama ini suka dengar lagu tema dia nyanyi oleh Dua penyanyi yang memang popular masa kini iaitu Siti Nordiana dan Jaclyn Victor lagu Nisan Cinta. Lagu ini popular di dengarkan di semua radio kalau tak silap cik ash la.. cik ash jarang nak dengar radio hahahahaha. Dekat bawah ini cik ash sertakan lirik lagunya.

Lagu Nisan Cinta
Penyanyi : Siti Nordiana & Jackly Victor

Terdengar guruh petanda
Mungkin badai melanda
Sambut tanganku bersama
Kita harunginya

Tanah seakan bergegar
Detik ku bersamanya
Pejam sampaikan tersedar
Semua kan reda
Sumpahku kepadamu

Tak terhapus jejak ku mencintamu
Tak terukir bintang walau beribu
Tersemadi cinta kita bersama
Terwujud nisan cinta

Hati seakan berkata

Pergi kau bersamanya
Pejam sampai kau tersedar
Semua kan reda

Sumpah ku kepadamu
Tek terhapus jejak ku mencintamu
Tak terukir bintang walau beribu
Tersemadi cinta kita bersama
Terwujud Nisan cinta

Takdir Tertulis Segala
Janji Kita Kan Bersama
Jadikan Ia Selamanya
Cinta Kita

Tak Terhapus Jejak Ku Mencintamu
Tak Terukir Bintang Walau Beribu
Tersemadi Cinta Kita Bersama
Terwujudnya Nisan Cinta

Cinta Kita
Selamanya
Tersemadi Cinta Kita Bersama
Terwujudnya Nisan Cinta

Video : https://goo.gl/jvsVun


Lagu Menolak Hatiku
Penyanyi : Along (Mentor Milenia 2017)
Lirik : Tomok

Kau punya satu jiwa 
Yang penuh kelembutan 
Ayunya wajahmu 
Membuatku terpaku 
Disini aku menunggu 
Menanti jawapan yang satu 
Benarkah ia berlaku 
Tapi, ku tak bisa memilikimu 

Cintaku engkau telah menolak hatiku
Cintaku engkau telah jauh dari hidupku 
Biarlah hidupku begini 
Sendiri sampai mati

woo huoo wooo 

Di sini aku menunggu 
Menanti jawapan yang satu 
Benarkah ia berlaku 
Tapi, ku tak biasa memilikimu 

 wooooo oooo

Cintaku engkau telah 
menolak hatiku 
Cintaku engkau telah 
jauh dari hidupku
Biarlah hidupku begini 
Sendiri sampai mati 


Ok la rasa cik ash dua lagu ni yang cik ash taw ada dalam drama Dendam Aurora tu, kalau ada lagi nanti cik ash update semula ya..  jumpa lagi ya.. hihihihi

8 comments:

  1. Kalau saya balik ke Tranu, ada jugak tengok drama nie, hihi.. tapi kejap2 ajelah nengoknya.. Tahniah Cik Ash kerana tersenarai dalam Top Commentor jurnal saya dan bakal menerima sikit saguhati dari saya..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/10/top-commentor-september-oktober-2017.html

    ReplyDelete
  2. yg ni la satu-satunya drama akak tgk... huhu

    ReplyDelete
  3. Apa khabar cik ash. semoga semua urusan lancar hari ni

    ReplyDelete
  4. nabila kalau berlakon memang menjadi wataknya. tapi reen tak tengok drama ni, sebab pnjg sgt episod nya.huhu

    ReplyDelete
  5. drama ni best..tapi Alam layan sekerat je sebab panjang sangat episode..

    ReplyDelete