TICKER

Thursday, May 3, 2018

Ayam Goreng Bersalut Oat

Ayam Goreng Bersalut Oat | Assalamualaikum...Hai korang semua selamat tpagi khamis...sebelum ni Cik Ash ada share gambar dekat instgram Ayam Goreng Bersalut Oat ni.


Sebenar idea nak buat ni datang dalam kepala jer pun tak ada tengok resepi dekat mana-mana pun, sebab oat banyak dekat rumah ni yang terasa nak buat ayam goreng bersalut oat ni.

Mesti korang tak sabar nak taw nak resepi Ayam Goreng Bersalut Oat kan... Cara-cara nak buat pun cukup mudah dan senang sangat.. Hanya guna 2 bahan saja ya.

Ayam Goreng Bersalut Oat
Ayam
Tepung Bestari
Oat

Cara membuatnya :-
1. Perapkan ayam dengan bancuhan tepung bestari dengan air dulu, perap dalam 1 -3 jam gitu..
2. Golek-golek ayam yang dah diperap tu ke dalam oat hingga sekata semuanya.
3. Panaskan minyak, goreng dalam minyak yang panas.
4. Angkat dan toskan. Boleh dihidangkan dengan sos kegemaran ataupun dimakan begitu sahaja.

Cik Ash buat ayam goreng bersalut oat ni suami dan ibu mentua suka makan licin makan. Cik Ash ambik gak la rasa hihihi.. kan tengah diet hahaha...

Tukar menu-menu makan resepi baru kan best juga kadang-kadang kalau korang nak tengok resepi yang boleh la tengok dekat Koleksi Resepi Cik Ash. 

Ok la korang semua itu jer resepi yang Cik Ash nak share dengan korang semua ya.. Nanti resepi #dapurcikash lagi dientri yang lain pulak. Jumpa lagi nanti. 

7 comments:

  1. Waaa...tenkiu idea cik ash...oat banyak kat rumah ni...hehehe

    ReplyDelete
  2. Waaa menu yg sihat ni,. Boleh try. Hihi

    ReplyDelete
  3. wah resepi baru ni.. oat ada je kat rumah ni..boleh lah try buat resepi ni.mesti sedap kan.berkhasiat pula tu...

    ReplyDelete
  4. mesti sedap sangat ni kalau suami dan mertua makan sampai licin.
    Janji Kita

    ReplyDelete