TICKER

Thursday, December 17, 2015

Resepi Puding Cream Cracker

Resepi Puding Cream Creaker | Assalamulaikum.. Hai, selamat bersiaran untuk hari ini.. kesihatan batuk Cik Ash dah kurang sedikit tapi masih serak lagi suara ni..maaf kepada korang semua aktiviti blogwalking di blog sekarang tak ada mood lagi hilang kat mana entah blog rasa malas nak update tetapi teruskan gak la.. 
 

Ini entri lama dah tersimpan dalam ni.. puding cream creaker ini pun dah lama Cik Ash buat hihihi... resepi tu Cik Ash dapat dari whatsapp orang hantar  gambar Cik Ash cuba buat memang sedap puding tu.. ni yang resepi sebenar sikit sangat nampak kan hihihi.. 


Ok la kat bawah ni resepinya Cik Ash  tukar versi Cik Ash tak ada milo ganti dengan coklat choco  yang tesco punya jenama hihihi.. dan buat Cik Ash lebihkan tambahan biskut tu 

Resepi Puding Cream Cracker
Bahan-Bahannya
30 keping biskut cream cracker
3 biji telur 
1 setengah cawan susu pekat manis
4 sudu koko 

Cara Membuatnya 
1. Rendam biskut dalam air suam sampai kembang. Lepas tu kan toskan air tu. 
2. Masukkan biskut tadi ,telur dan susu pekat dalam blender ,kisar sampai sebati taw.
3.Bahagi adunan  kepada 2 bahagian, 1 bahagian campur dengan koko, kacau sebati.
4. Panaskan pengukus, tuang separuh adunan koko dalam bekas dan kukus 5 minit. Ulang sampai habis. Lapisan last sekali kukus 10 minit. 
5. Biarkan sejuk sebelum masukkan dalam peti sejuk. Sejukkan dalam 1 jam sebelum di makan.

Selamat mencuba resepi ni hihihi.. nak buat sikit guna resepi kat gambar taw.. bye semua jumpa lagi..

15 comments: