-->

Thursday, December 17, 2015

author photo
Resepi Puding Cream Creaker | Assalamulaikum.. Hai, selamat bersiaran untuk hari ini.. kesihatan batuk Cik Ash dah kurang sedikit tapi masih serak lagi suara ni..maaf kepada korang semua aktiviti blogwalking di blog sekarang tak ada mood lagi hilang kat mana entah blog rasa malas nak update tetapi teruskan gak la.. 






Ini entri lama dah tersimpan dalam ni.. puding cream creaker ini pun dah lama Cik Ash buat hihihi... resepi tu Cik Ash dapat dari whatsapp orang hantar  gambar Cik Ash cuba buat memang sedap puding tu.. ni yang resepi sebenar sikit sangat nampak kan hihihi.. 



Ok la kat bawah ni resepinya Cik Ash  tukar versi Cik Ash tak ada milo ganti dengan coklat choco  yang tesco punya jenama hihihi.. dan buat Cik Ash lebihkan tambahan biskut tu 

Resepi Puding Cream Cracker
Bahan-Bahannya
30 keping biskut cream cracker
3 biji telur 
1 setengah cawan susu pekat manis
4 sudu koko 

Cara Membuatnya 
1. Rendam biskut dalam air suam sampai kembang. Lepas tu kan toskan air tu. 
2. Masukkan biskut tadi ,telur dan susu pekat dalam blender ,kisar sampai sebati taw.
3.Bahagi adunan  kepada 2 bahagian, 1 bahagian campur dengan koko, kacau sebati.
4. Panaskan pengukus, tuang separuh adunan koko dalam bekas dan kukus 5 minit. Ulang sampai habis. Lapisan last sekali kukus 10 minit. 
5. Biarkan sejuk sebelum masukkan dalam peti sejuk. Sejukkan dalam 1 jam sebelum di makan.

Selamat mencuba resepi ni hihihi.. nak buat sikit guna resepi kat gambar taw.. bye semua jumpa lagi..
your advertise here

This post have 15 komentar

avatar
el delete December 17, 2015 at 2:41 PM

ghajin betul ekin ni..pttlah org umah syg hehe

Reply
avatar
Sheila Adziz delete December 17, 2015 at 8:17 PM

ala... sedapnya ekin... klu duk tp umh harus nk p minta semangkuk... hehehe... take care k, smg cpt sembuh...

Reply
avatar
Yun Sing delete December 29, 2015 at 6:13 PM

Rasa macam nak makan je sekarang hehe

Reply
avatar
Cik Ash delete December 30, 2015 at 10:46 PM

Hihihihi alhamdulilah dah sihat

Reply
avatar
arysha_fayyadh delete December 31, 2015 at 10:52 AM

Assalam ekin,
nampak menarik puding ni :)

Reply
avatar
Maria Firdz delete June 8, 2016 at 4:48 AM

Menarik resepi nih.. Mmg kena betul di bulan puasa pula kan..

Reply
avatar
Kaklong Chan delete November 16, 2017 at 6:16 PM

Uuuu.. sedapnya. Bunyik pula perut ni.
TQ share resepi (y)

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post