-->
banner

Teman Hebat

TERBARU BY CIK ASH

Friday, July 3, 2015

author photo

#Cabaran20Hari | Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa     


Hai... selamat pagi reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 8 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  8 ialah #Cabaran20Hari Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa. Jom  baca amalan berbalas juadah di bulan puasa ini..

Bab Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa bagi ekin suka sangat bila kita bertukar-tukar juadah kan... masa ekin dikelantan selalu gak jiran-jiran bagi kuih muih , bubur lambuk ke,, dan lain ekin kalau makanan sedap baru balas.. segan la nak galas kuih muih pun ekin beli bazar Ramadan kat rumah nuh..

Apabila duduk di Kedah jiran-jiran kat sini ekin kurang nak bergaul sangat depan kita kemain cakap lembut belakang mengata sakan taw.. jadi tak ada amalan berbalas juadah di bulan puasa dengan jiran tertangga..  hanya family abang yang banyak memberi juadah berbuka kepada ekin sekeluarga ni.. Alhamdulilah rezeki makanan di bulan puasa banyak sangat..

Itu saja tentang Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa ni.. itu semua rezeki orang memberi juadah jimat dah kita membazir pergi beli kuih hihihihi..terlepas dengan tajuk #Cabaran20Hari ekin sebelum ini  la terjah ke entri di bawah ini :-

your advertise here

This post have 9 komentar

avatar
arysha_fayyadh delete July 3, 2015 at 9:03 AM This comment has been removed by a blog administrator. Reply
avatar
Yun Sing delete July 4, 2015 at 6:41 AM

Amalan berbalas juadah ni memang bagus. Tapi pada zaman ini, banyak dah penduduk (terutamanya di kawasan bandar) yang jiran sendiri pun tak kenal..

Reply
avatar
Zafirah Kama delete July 4, 2015 at 7:41 AM

Seronoknya dapat rasa pengalaman cam tu...

Kite tak pernah.. T_T

Reply
avatar
Nina Mads delete July 5, 2015 at 5:11 PM

suasana dulu dgn skrg dh lain ash..
tq sbb bg tau ada double link tu :)

Reply
avatar
Farrah MF delete July 6, 2015 at 4:28 PM

Family suami ekin dok dekat2 situ gak eh. Senanglah :)

Reply
avatar
adianiez AIDA delete July 8, 2015 at 9:11 AM

alhamdulillah jiran-jiran aida maintain berbalas juadah.
da 8 thn dok sama.
kami da mcm famili.
syukur sgt... semangat kejiranan tinggi!
siap ada group wassap lagi :)

Reply
avatar
Cik Mimie delete July 8, 2015 at 3:05 PM

Tapi sekarang amalan berbalas juadah dah makin tenggelam dah..hmmm

Reply
avatar
Dunia Zumal delete July 9, 2015 at 4:52 AM

Sekarang banyak yang suka gaduh dari nak berbaik-baik kan...

Reply
Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

Themeindie.com