Monday, July 6, 2015

author photo
 #Cabaran20Hari | Bajet Raya 
                                                                Assalamulaikum...

Hai reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 12 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  12 ialah #Cabaran20Hari  Bajet Raya jom baca Bajet Raya ni.

                                                     

Bajet Raya ekin masa belum kahwin dulu memeng boros taw.... semua benda beli semua nak serba baru baju baru, beg baru, kasut , tudung baru la... Bajet Raya masa tu habis dalam RM500 gak tu..

Sekarang dah jadi wife ni Bajet Raya kena berjimat-cermat la ekin tak keje kan Bajet Raya tu biasa2 jah ... baju baru tu tetap ada, jubah dah beli ..hangbag, kasut, tudung pulak ekin guna yang boleh hadiah menang Giveaway aritu saja... lagi pulak kasut masa kahwin aritu pun baru lagi guna jah tu.. sekarang kena berjimat-cermat dah barang mahal taw ..Bab pakaian abang pulak dia cakap tak beli baju melayu abang cakap yang mana ada lagi pun baju tu pakai Raya jah.. Bajet Raya tahun ni terlebih sikit sebab duit minyak nak balik Kelantan tahun ni...


Itu saja #Cabaran20Hari Bajet Raya yang ekin kongsi ni.. Tertinggal entri cabaran yang lain boleh terjah link seperti berikut

This post have 16 komentar

avatar
Jari Manis delete July 7, 2015 at 12:07 AM

Ekin....raya tahun ni mmg perlu budget dan berjimat....harga minyak naik...GST lagi...sis JM pun beli baru raya sepasang je...janji sunat berbaju baru di pagi raya kan

Reply
avatar
Jari Manis delete July 7, 2015 at 12:08 AM

pesan ke abe tu ..hati2 memandu semasa balik kelantan tu,,,mmg jem kan

Reply
avatar
Jari Manis delete July 7, 2015 at 12:09 AM

bila ekin berangkat balik kelantan...pastikan jgn lupa baca doa naik kenderaan semoga selamat sampai ke destinasi

Reply
avatar
Dunia Zumal delete July 7, 2015 at 5:12 AM

Banyak gak bajet tu yer. Zumal tak pernah ada bajet, tau2 duit dah kering. Hehe...

Reply
avatar
Zafirah Kama delete July 7, 2015 at 8:40 AM

@Jari Manis

Warna ape sis..?? hehe.. sibuk nak tahu...

Reply
avatar
adianiez AIDA delete July 7, 2015 at 12:00 PM

bajet raya aida byk kpd anak2 bertiga.
aida & asben sgt sederhana dah...
and kuih raya...
kek raya...
angpow lagi...
hu hu hu :)

Reply
avatar
Cik Ash delete July 7, 2015 at 8:41 PM

Balik hari.buat ketupat tu... InsyaAllah sis JM

Reply
avatar
Cik Ash delete July 7, 2015 at 9:07 PM

Tu masa bujang hihihihi sekarang ni dah kahwin bajet lain

Reply
avatar
Sha Mohamed delete July 8, 2015 at 12:57 PM

Samalah kita nye En. Abang.. xnak beli baju melayu..

Reply
avatar
Kira Sakura delete July 9, 2015 at 11:02 AM

save journey nanti ye..

saya pun masa bujang memang kalau boleh semua nak baru. selagi tak dapat selagi tu tawaf shopping mall. bila dah kawen ni pakai apa ada je. kecuali baju baru. ada la sehelai dua. yg lain recycle je. pulun siapkan anak pulak

Reply
avatar
Zai Zamree delete July 10, 2015 at 12:50 PM

lps kwen mmg kena rncg btl2 pbelanjaan...

moga slmt smpai destinasi

Reply
avatar
Scdha Sein (SS) delete July 11, 2015 at 6:15 AM

Sekarang ni semua mende kena cut cost... Haishhh...

Reply

ash.rie8506@gmail.com

EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post